Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shaun Murphy e primul finalist de la Crucible! "Magicianul" l-a învins cu 17-12 pe Kyren Wilson

Nicu Savin

Actualizat 01/05/2021 la 23:21 GMT+3

Shaun Murphy a făcut o sesiune decisivă perfectă contra lui Kyren Wilson și s-a calificat pentru a 4-a oară în carieră în finala Campionatului Mondial de snooker.

Shaun Murphy

Credit imagine: Getty Images

Shaun Murphy și Kyren Wilson au început de la egalitate (12-12) sesiune decisivă a semifinalei de la Crucible. "The Warrior" a fost în față pe tot parcursul meciului și a condus cu 10-4 la un moment dat. Avansul său a început însă să scadă treptat, iar Murphy a câștigat 3 jocuri la rând în finalul sesiunii a 3-a, care au contat enorm pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi.
Wilson nu a reușit să-și găsească ritmul în sesiunea decisivă și Murphy a câștigat 5 frame-uri consecutive, obținând astfel biletul pentru marea finală, unde îl va întâlni pe câștigătorul disputei Mark Selby-Stuart Bingham (Selby conduce 16-15).

picture

Shaun Murphy a reușit o lovitură magnifică, într-un moment crucial al semifinalei cu Kyren Wilson

Shaun Murphy, pentru a 4-a oară în finală la Crucible

Așadar, Shaun Murphy va juca pentru a 4-a oară în carieră cu trofeul pe masă la Crucible. Prima dată a făcut-o în 2005, când a venit din calificări și a câștigat turneul, după o finală în care l-a învins cu 18-16 pe Matthew Stevens.
Ulterior, Murphy a mai avut de 2 ori șansa să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu din snooker, dar a pierdut finalele din 2009 (18-9 cu John Higgins) și 2015 (18-15 cu Stuart Bingham).
De partea cealaltă, Kyren Wilson ratează șansa de a juca pentru al 2-lea an la rând finala de la Crucible. Anul trecut, acesta a cedat categoric în ultimul act în fața lui Ronnie O'Sullivan, scor 18-8.
Marea finală a Campionatului Mondial de snooker va începe duminică, 2 mai, și se va disputa după formatul cel mai bun din 35 de frame-uri (primul la 18), pe parcursul a 4 sesiuni.
Toate sesiunile marii confruntări de la Crucible vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo