Judd Trump și Mark Williams au oferit unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria Campionatului Mondial. Englezul a început ca din tun și după prima sesiune părea că nimic nu-i poate sta în cale spre marea finală, având un avantaj de 7-1. În ziua a 2-a, Williams a echilibrat partida, iar după a 3-a sesiune mai avea un handicap de numai două jocuri (13-11).

Mark Williams a recuperat fantastic în semifinala cu Trump! Sesiunea decisivă se anunță palpitantă

Sesiunea decisivă a fost una memrabilă. Williams a recuperat încă din prima repriză, iar la pauză s-a intrat umăr la umăr, galezul reușind un break fenomenal pentru a egala la 14.
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36

Mark Williams, revenire fantastică în semifinala cu Trump! Galezul a egalat la 14 cu un break de 137

Trump a trecut din nou în față, dar Williams a egalat cu al 16-lea său break de peste 100 de puncte din turneu, iar apoi a câștigat un frame extrem de lung și tensionat, trecând pentru prima dată în avantaj în această dispută.

Mark Williams a reușit al 16-lea său break de peste 100 de puncte de la acest Campionat Mondial

Judd Trump, pentru a 3-a oară în finală la Crucible

Galezul a avut șanse de a-și adjudeca victoria, dar nu a reușit un break câștigător și Trump l-a taxat, împingând meciul în decisiv.
Astfel, totul urma să se decidă într-un singur frame. Trump a reușit primul punct, dar nu a avut continuare și a jucat la siguranță, lăsându-l într-un snooker dificil pe Williams. Acesta a riscat enorm, executând un "hit & hope". A avut șansă,o bilă roșie ajungând în buzunar, dar apoi a ratat bila albastră și Trump avea masa la dispoziție.

Mark Williams, foarte norocos la un "hit & hope" executat în decisivul din semifinala cu Williams

Acesta a reușit însă un break de numai 49 de puncte și suspansul a continuat. Williams nu a profitat și a marcat un break de 25 de puncte, iar apoi a jucat la siguranță. Zeii snookerului au fost de partea lui Judd pe final. Profitând de o lovitură norocoasă, acesta a început break-ul care i-a adus o victorie de care era aproape sigur la un moment dat, dar de care a fost destul de departe spre finalul meciului.

DRA-MA-TIC!! Judd Trump l-a învins pe Williams printr-un break început cu o lovitură norocoasă

Așadar, Judd Trump este primul finalist al ediției din acest an a Campionatului Mondial. Este pentru a 3-a oară când "Asul din Pachet" va lupta pentru trofeul suprem din snookerul mondial. La prima tentativă, în 2011, a eșuat în fața lui John Higgins (15-18), dar și-a luat revanșa în fața scoțianului în 2019 (18-9).
Cel mai probabil, Judd Trump se va duela în marea finală cu Ronnie O'Sullivan, care îl conduce cu 15-9 pe John Higgins înaintea sesiunii decisive, care va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player de la ora 21:00 .
Campionatul Mondial
Ronnie O’Sullivan s-a certat cu arbitrul în timpul finalei CM! Ce a spus "Racheta" despre incident
01/05/2022 LA 17:53
Campionatul Mondial
Ronnie O'Sullivan, regele din Crucible! Este campion mondial pentru a șaptea oară în istorie
01/05/2022 LA 15:52