Ronnie O'sullivan este al doilea finalist al acestei ediții de Campionat Mondial. La adăpostul un avantaj considerabil în semifinala cu John Higgins (15-9 după 3 sesiuni), "Racheta" a gestionat perfect finalul de meci. Higgins a câștigat primul joc al sesiunii decisive, dar Ronnie a replicat imediat, apropiindu-se la un singur frame de victorie.

Ronnie O'Sullivan s-a apropiat la un singur joc de calificarea ]n finala Mondialului

Scoțianul a reușit din nou să reducă din diferență (16-11), adjudecându-și un joc încâlcit, dar Ronnie a închis meciul înainte de pauza sesiunii decisive, reușind un break de 99 de puncte.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
Așadar, Ronnie O'sullivan s-a calificat pentru a 8-a oară în carieră în finala Campionatului Mondial. "Racheta" a câștigat 6 din cele 7 finale jucate și este la o singură victorie de egalarea recordului deținut de Stephen Hendry (7 titluri mondiale). În drumul îi va sta Judd Trump, care s-a calificat în ultimul act după un meci absolut dramatic împotriva lui Mark Williams, câștigat în joc decisiv. Judd este la a 3-a finală a carierei, având în palmares un singur trofeu, în 2019.
Finalele jucate de Ronnie O'sullivan la Crucible
  • 2001: Ronnie O'sullivan - John Higgins 18-14
  • 2004: Ronnie O'sullivan - Graeme Dott 18-8
  • 2008: Ronnie O'sullivan - Ali Carter 18-8
  • 2012: Ronnie O'sullivan - Ali Carter 18-11
  • 2013: Ronnie O'sullivan - Barry Hawkins 18-12
  • 2014: Ronnie O'sullivan - Mark Selby 14-18
  • 2020: Ronnie O'sullivan - Kyren Wilson 18-8
Știrea inițială
Ronnie O'sullivan este la doar două jocuri distanță de calificarea în a 8-a sa finală de Campionat Mondial. "Racheta" s-a desprins de John Higgins în finalul sesiunii a 2-a (10-6), iar în cea de-a 3-a nu doar că și-a păstrat acel avans, ci și l-a și mărit.
Higgins a început mai bine și a redus din diferență în 3 rânduri, dar Ronnie a replicat de fiecare dată, neoferindu-i șansa adversarului să câștige două jocuri consecutive și să pună astfel presiune. Când scorul era 12-9, O'sullivan a reușit un break fantastic, de peste 100 de puncte și a refăcut diferența de 4 frame-uri, una apăsătoare pentru scoțian.

Ronnie O'sullivan, dezlănțuit în semifinala cu John Higgins, de la Crucible

Jocul 23 a fost unul extrem de tensionat, Higgins având prima șansă. "Vrăjitorul din Wishaw" a ratat însă o bilă relativ ușoară și nu și-a mai putut controla nervii, dând cu forță cu tacul de podea.

John Higgins, gest care nu-l caracterizează! A dat cu tacul de podea din cauza unei ratări

Higgins a mai avut și alte șanse în acel frame, dar moralul său era deja la pământ și a avut câteva lovituri foarte slabe, iar Ronnie l-a taxat în cele din urmă, desprinzându-se la 14-9. Ultimul joc al sesiunii a fost unul fără istoric. Higgins a avut o lovitură de deschidere slabă, iar Ronnie a curățat masa cu un break de 121 de puncte, început cu o lovitură de distanță genială. A fost al 5-lea break de peste 100 reușit în meci de englez și al 12-lea din turneu.

Higgins a deschis și apoi a privit! Ronnie O'sullivan, break magnific în finalul sesiunii a 3-a

Ronnie O'sullivan, la un pas de finala Campionatului Mondial

Așadar, sesiunea finală (ora 21:00) va începe de la scorul de 15-9, O'sullivan fiind la două jocuri distanță de calificarea în finală. Ar fi pentru a 8-a oară când "Racheta" joacă pentru trofeu la Crucible. Până acum, acesta are 6 victorii din 7 finale disputate, singura înfrângere din ultimul act venind în 2014, în fața lui Mark Selby.
Evident, o revenire a lui Higgins nu poate fi eliminată complet, dar e greu de crezut că scoțianul va găsi resursele pentru un asemenea scenariu, mai ales că jocul nu i-a funcționat deloc. A reușit un singur break de peste 100 de puncte în primele 3 sesiuni, iar când O'sullivan are un procentaj de 95% la loviturile de buzunar e aproape imposibil să fie îmvins.
Câștigătorul dintre Ronnie O'sullivan și John Higgins va juca în marea finală cu Mark Williams sau Judd Trump. Englezul conduce după 3 sesiuni cu 13-11, dar "Willo" a demonstrat în a 3-a sesiune că este capabil de o revenire de senzație. Sesiunea decisivă a acestui meci se dispută de la ora 16:30, în direct pe Eurosport 4K și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36