Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, regele din Crucible! Este campion mondial pentru a șaptea oară în istorie

Nicu Savin

Actualizat 02/05/2022 la 23:04 GMT+3

Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Judd Trump în marea finală cu 18-13 și a egalat recordul lui Stephen Hendry

O'Sullivan, nou moment tensionat cu arbitrul! Oficialul s-a lovit cu capul de tacul "Rachetei"

Ronnie O'Sullivan este din nou campion mondial. A închis finala cu 18-13 și obține și premiul de 500.000 de lire sterline, pe lângă câteva recorduri pe care le-a doborât cu această ocazie.
Printre altele a egalat recordul lui Stephen Hendry de 7 titluri mondiale. De asemenea, a devenit cel mai în vârstă la Crucible, la 46 de ani.
UPDATE | Trump prelungește suspansul finalei, reducând din diferență, 13-17. Judd a profitat și de o eroare neobișnuită a lui Ronnie O'Sullivan și a încheiat jocul 30 cu un break de 109 puncte. S-a stabilit și un nou record de break-uri la Crucible: 109!
UPDATE | Înaintea ultimei reprize, Ronnie a ajuns la un frame distanță de a deveni campion mondial. Scorul este 17-12.
UPDATE | Ronnie O'Sullivan a ajuns la două frame-uri distanță de al șaptelea titlul mondial din carieră! Extrem de hotărât, "Racheta" a realizat un nou break de 88 de puncte și conduce cu 16-11.
UPDATE | Ronnie nu a avut o sesiune a treia foarte bună, dar a început în formă ultima parte a finalei Campionatului Mondial. S-a desprins la patru jocuri cu un break de 82 de puncte, scor 15-11.
UPDATE | S-a terminat și sesiunea a 3-a a finalei Campionatului Mondial, iar suspansul este din ce în ce mai mare. Judd Trump a recuperat fantastic și s-a apropiat la numai 3 jocuri de Ronnie O'Sullivan. Mai tânărul jucător a câștigat două grame-uri la rând în repriza secundă, dar Ronnie s-a distanțat apoi la 14-10, printr-un break superb, în care s-a folosit exclusiv de bila albastră și bilele colorate inferioare, deoarece bila neagră și bila roz erau blocate.
Trump a avut un noroc extraordinar în ultimul joc al sesiunii. A ratat o lovitură de distanță la o bilă roșie, dar o alta a intrat în buzunarul de mijloc. Norocul nu s-a oprit aici, deoarece bila albă s-a strecurat printre sumedenia de bile roșii din mijlocul mesei și "Asul din Pachet" a rămas perfect la bila roz. De acolo totul a fost o formalitate, Trump reușind un break de 105 puncte. A fost al 108-lea break de peste 100 de puncte din întreg turneul, ceea ce reprezintă egalarea recordului all-time.
Așadar, sesiunea decisivă va începe, la ora 21:00, de la scorul de 14-11 pentru Ronnie O'Sullivan.
UPDATE | După ce în primele două sesiuni a fost de nerecunoscut, Judd Trump a început mult mai bine a 2-a zi a finalei Campionatului Mondial. "Asul din Pachet" a câștigat primele 3 jocuri ale sesiunii a 3-a și a avut chiar ocazia să-l câștige și pe ultimul. A făcut însă un break de doar 45 de puncte, iar Ronnie l-a taxat cu o închidere de masă senzațională.
picture

O'Sullivan, nou moment tensionat cu arbitrul! Oficialul s-a lovit cu capul de tacul "Rachetei"

În acest moment, scorul este 13-8 pentru O'Sullivan. În această sesiune se vor mai juca 4 jocuri, iar campionul se va decide în sesiunea decisivă, care va începe la ora 21:00.
UPDATE | Ronnie O'Sullivan este din ce în ce mai aproape de a cuceri al 7-lea titlu mondial al carierei. După ce a câștigat prima sesiune a finalei cu Judd Trump cu 5-3, "Racheta" a "zburat" în cea de-a 2-a și s-a distanțat la 12-5.
Momentul controversat din finalul primei sesiuni, în care Ronnie a avut un dialog aprins cu arbitrul partidei, se părea că îl va afecta pe liderul mondial, iar Trump a câștigat primul joc de la revenirea în arenă. N-a fost vorba despre așa ceva, pentru că O'Sullivan a câștigat 5 frame-uri la rând pentru a se distanța la 10-5.
picture

Ronnie O'Sullivan, încă un break fenomenal în finala cu Judd Trump de la Crucible

Trump a reușit să se apropie la 10-5, dar a pierdut ultimele două jocuri ale sesiunii și are nevoie de un miracol pentru a întoarce soarta partidei. Ghinionist în multe momente, campionul mondial din 2019 va trebui să evolueze perfect pentru a spera că poate răsturna lucrurile, deoarece Ronnie a demonstrat că îl poate taxa de fiecare dată când greșește.
Sesiunea a 3-a a marii finale de la Crucible va avea loc astăzi, de la ora 15:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Dacă Ronnie va câștiga 6 din cele 9 frame-uri programate nu va mai fi nevoie de sesiunea decisivă. În caz contrar, totul se va decide în a 4-a sesiune, care va începe la ora 21:00.
Știrea inițială
Ronnie O'Sullivan - Judd Trump se anunță o finală de zile mari la Crucible. "Racheta" a câștigat prima sesiune cu scorul de 5-3, dar Trump se poate declara mulțumit, având în vedere că a fost condus cu 5-1.
Judd a câștigat primul frame, dar apoi Ronnie și-a intrat în rol și a dominat clar întâlnirea. Mai întâi a egalat cu un break de 120 de puncte, iar apoi a câștigat și ultimele două jocuri ale primei reprize, ultimul dintre ele în mod dramatic, după repoziționarea bilei negre, cu o lovitură genială cu manta.
picture

O'Sullivan, magnific! A câștigat un frame după repoziționarea bilei negre, cu o lovitură genială

Ronnie a continuat să joace la un nivel ridicat și a și-a adjudecat și primele două jocuri din repriza a 2-a, dar Trump s-a trezit la timp și a redus din diferență, aducând scorul la 5-3.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan - Judd Trump 5-3, după prima sesiune a finalei Campionatului Mondial

Ronnie a oferit și cel mai controversat moment al finalei. Nemulțumit de repoziționarea bilei albe după un fault comis, sextuplul campion mondial a intrat în contradiție cu arbitrul. Acesta i-a transmis că a repoziționat bila corect și că vede partea laterală a unei bile roșii, dar liderul mondial a fost convins că el are dreptate și l-a invitat pe oficial să execute lovitura în locul său.
picture

Ronnie O’Sullivan, moment uluitor! I-a sugerat arbitrului să execute lovitura în locul său

Cei doi jucători vor reveni în arenă de la ora 21:00, pentru cele 9 jocuri ale sesiunii a 2-a. Mâine vor avea loc ultimele două sesiuni, de la orele 15:00, respectiv 21:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo