Prima sesiune a finalei Campionatului Mondial a fost una extrem de tensionată. Ronnie O’Sullivan l-a condus pe Judd Trump cu 5-1, dar "Asul din Pachet" și-a adjudecat ultimele două frame-uri și a redus din diferență.
O’Sullivan a fost implicat în două momente extrem de controversate cu arbitrul Olivier Marteel. Mai întâi, liderul mondial a fost nemulțumit de repoziționarea bilei albe după un fault comis și l-a invitat pe oficial să execute lovitura în locul său, pentru a se convinge că nu poate atinge partea laterală a unei bile roșii.

Ronnie O’Sullivan, moment uluitor! I-a sugerat arbitrului să execute lovitura în locul său

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
Dacă peste acel moment s-a trecut relativ ușor, publicul fiind chiar amuzat de propunerea lui Ronnie, în ultimul joc al primei sesiuni lucrurile au degenerat. Aflat în snooker la bila galbenă, Ronnie a comis un fault de 7 puncte (a atins bila neagră) și Trump se pregătea să intre la masă, dar arbitrul a început un dialog în șoaptă cu O’Sullivan, reproșându-i probabil un gest necugetat.
Ronnie nu a recunoscut și între cei doi a început o discuție aprinsă, jucătorul insistând că Marteel nu a văzut nimic în neregulă și caută doar probleme. Ronnie chiar l-a invitat pe arbitru să consulte camerele pentru a se convinge că nu are dreptate.
Iată dialogul purtat de Ronnie și Marteel:
  • Ronnie: Ce ai văzut?
  • Marteel: Am văzut!
  • Ronnie: Hai spune, ce ai văzut?
  • Marteel: Nu voi spune asta la televizor!
  • Ronnie: Spune-mi ce ai văzut. Nu ai văzut nimic. Du-te și uită-te la cameră. N-ai văzut nimic. Nu începe o polemică!
  • Marteel: Nu fac asta!
  • Ronnie: Du-te și verifică camera!

Ronnie O’Sullivan l-a acuzat pe arbitru că vrea să creeze probleme în finală

Vizibil deranjat de ceea ce se întâmplă, Judd Trump a intervenit în discuție, acuzând că el este cel dezavantajat, deoarece se afla la masă și urma să execute o lovitură foarte importantă (conducea cu 59-50 și pe masă mai erau doar bilele colorate, dar nu avea o poziție foarte ușoară la bila galbenă).
Marteel i-a transmis lui Trump că a fost nevoit să intervină, dar jucătorul i-a replicat că putea să aștepte până după terminarea jocului. În cele din urmă Trump a dus break-ul la bun sfârșit și a câștigat frame-ul, iar a doua sesiune a meciului va începe de la scorul de 5-3 pentru Ronnie.
O’Sullivan a fost foarte deranjat de ceea ce s-a întâmplat între el și arbitrul Olivier Marteel, astfel că la finalul sesiunii a refuzat să dea mâna cu acesta. Într-un scurt interviu acordat pentru Eurosport, "Racheta" a menționat: "Cred că pare să caute probleme. Primesc doar tensiune de la acest tip. Au sute de camere acolo, pot merge să le verifice pe toate, să privească imaginile în slow-motion."
Sesiunea a 2-a a finalei va începe la ora 21:00 și va fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36