Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, relaxat după prima sesiune a semifinalei cu Higgins: "Nu sunt obsedat de recorduri"

Nicu Savin

Actualizat 29/04/2022 la 16:24 GMT+3

Ronnie O'Sullivan este la două victorii distanță de egalarea recordului de titluri mondiale deținut de Stephen Hendry (7), dar englezul a dezvăluit că nu acesta este principalul său obiectiv, preferând să se bucure de snooker și de celelalte activități în care este implicat în această perioadă a carierei.

Ronnie O'Sullivan, break de 127 de puncte în semifinala cu John Higgins

Ronnie O'Sullivan este foarte aproape de a cuceri al 7-lea titlu mondial în carieră, ceea ce ar pune capăt oricăror controverse legate de statutul de GOAT în snookerul mondial. "Racheta" s-a impus de 6 ori la Cucible, doar Stephen Hendry având mai multe trofee (7).
La ediția din acest an a Campionatului Mondial, O'Sullivan a defilat în primele 3 tururi, trecând fără emoții de David Gilbert (10-5), Mark Allen (13-4) și Stephen Maguire (13-5), dar are un meci infinit mai greu în semifinale, contra lui John Higgins, rivalul său de o viață.
Scoțianul a început ca din tun prima sesiune, conducând cu 3-0, dar Ronnie a răspuns imediat, egalând pe tabelă. "Vrăjitorul din Wishaw" a trecut din nou în față, dar "Racheta" a câștigat ultimul joc al primei sesiuni, astfel că duleul se anunță unul lung și extrem de disputat.
picture

Ronnie O'Sullivan, break de 127 de puncte în semifinala cu John Higgins

Ronnie O'Sullivan: "Nu sunt obsedat de recorduri"

La finalul primei sesiuni din meciul cu Higgins, O'Sullivan a oferit un interviu pentru Eurosport în care a reafirmat că doborârea recordurilor în snooker nu este o obsesie de a sa. Englezul a argumentat spunând că snookerul este doar un bonus în această perioadă a carierei sale și că preferă să se bucure de joc fără a se gândi la rezultate.
"Nu sunt obsedat de recorduri. Sunt fixat să mă distrez, să privesc imaginea de ansamblu.Snookerul face parte din ceea ce fac acum, dar nu e obiectivul meu numărul unu. Sunt încântat de colaborarea mea cu Eurosport (n.r. este expert Eurosport) și de celelalte activități în care sunt implicat departe de masă. De fapt, snookerul este încadrat de toate celelalte activități ale mele.
Nu îmi fac griji că joc snooker pentru alți oameni. Obișnuiam să fac asta pentru tatăl meu, nu voiam să se simtă responsabil pentru că nu am avut succes în snooker, pentru că știu că avea atât de multă încredere în mine. Dar apoi am simțit că nu mai trebuie să fac asta. Pot să mă bucur de joc și să mă distrez.", a spus Ronnie pentru
Vorbind despre faptul că în semifinalele Mondialului din acest an sunt prezenți toți cei 3 jucători legendari din Clasa '92 (O'Sullivan, Higgins și Williams), Ronnie a afirmat: "Niciunul dintre noi trei nu a jucat ca Neil Robertson sau Judd Trump în ultimii trei sau patru ani. Suntem la cel mai înalt nivel de mult timp și asta îi surprinde pe oameni. Probabil că nimeni nu s-a așteptat să fim prin preajmă și să concurăm în fazele finale ale turneelor importante, așa că ceea ce se întâmplă acum este genial pentru noi. Înțeleg de ce oamenii vorbesc despre asta. Este un pic asemănător cu ce întâmplă în tenis, cu Federer, Djokovic și Nadal"
Ronnie O'Sullivan și John Higgins au revenit astăzi în Teatrul Crucible pentru sesiunea a 2-a a semifinalei în care sunt implicați. Ultimele două sesiuni vor avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, respectiv 21:00. În cealaltă semifinală, Judd Trump îl conduce cu 11-5 pe Mark Williams după două sesiuni. Sesiunea a 3-a va avea loc în această seară de la ora 21:00, iar cea decisivă, dacă va fi cazul, va începe sâmbătă, la ora 16:30. Toată acțiunea de la Crucible este în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo