Yan Bingtao a produs snooker de tip Mark Selby pentru a-l învinge pe Mark Selby cu 13-10 și a-și rezerva locul în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.
A fost un război de uzură, pe care Selby l-a produs de atâtea ori, dar campionul mondial din 2021 a întâlnit un jucător care l-a învins cu armele sale.
Yan a câștigat toate frame-urile lungi, cu excepția unuia, inclusiv pe cel mai lung din istoria Crucible. Noul record al Campionatului Mondial este 85 de minute și 22 de secunde, iar Selby nu a avut răspuns și va privi de pe margine lupta pentru titlul suprem în acest an.
Campionatul Mondial
Mark Selby, primul jucător calificat în optimile Campionatului Mondial! O’Sullivan, în mare formă
16/04/2022 LA 13:17
A fost un sezon dificil pentru Selby cu problemele sale de sănătate mintală bine, dar a arătat că poate reveni. Campionul mondial de anul trecut a avut o vară liberă, dar nu a fost de ajuns pentru un nou succes răsunător la Sheffield.
Yan Bingtao va trebui să gestioneze foarte rapid această victorie uriașă pentru că în sferturi va juca împotriva unui adversar în mare formă, Mark Williams.
Selby a avut o șansă excelentă să înceapă bine disputa cu Yan Bingtao, dar s-a întors pe scaun extrem de dezamăgit, după ce a ratat un lovitură dreaptă la bila roz. S-a auzit zgomot de la cealaltă masă exact în momentul loviturii, dar asta nu ar fi trebuit să fie ceva perturbator pentru un campion ca Mark Selby și ratarea a fost inexplicabilă.
Cel de-al 18-lea frame a fost foarte disputat și surprizător Selby a pierdut o luptă pe care de obicei o câștigă, la loviturile de siguranță. Eroarea de la bila maro l-a costat!
După ce a pierdut două frame-uri pe care probabil ar fi trebuit să le câștige, Selby a intrat din nou forță la masă în al treilea frame al serii și a echilibrat disputa cu un break de 86.
Spre bucuria fanilor, Selby a reușit un break de peste 100 și după un ultima pauză a continuat acest moment bun cu un break de 88 care a redus din diferență la un sigur frame în favoarea jucătorului chinez.

Mark Selby are mari probleme cu Yan Bingtao, la Mondial, dar a reușit un break superb

Cel mai lung frame din istoria Campionatului Mondial

Frame-ul 22 a fost frumos, lung și posibil decisiv în bătălia nervilor care s-a întins în noapte. După 28 de minute, doar 3 bile au ajuns în buzunare. Yan Bingtao i-a servit lui Selby o lecție de răbdare și chinezul a reușit să se impună la final. După 79 de minute al frame-ului 22 s-a ajuns la bilele colorate, iar break-ul maxim reușit de Selby în acest timp a fost...1. Dramatismul a atins cote maxime după ratarea lui Yan Bingtao la bila neagră, dar Selby nu a profitat și chinezul și-a adjudecat cel mai lung frame din istorie la Crucible, peste 82 de minute.
La 12-10, Yan a deținut controlul moral al meciului. Chinezul aflat pe locul 16 în clasamentul mondial a finalizat partida din turul 2 cu un break de 112.
Campionatul Mondial de snooker revine de la ora 12 pe Eurosport și Eurosport Player. Thailandezul Seangkham va încerca să-i facă fața lui John Higgins. La cealaltă masă este un derby englez între Wilson și Bingham.
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Mark Selby, lovitură magnifică în meciul cu Jamie Jones
16/04/2022 LA 12:27
German Masters
German Masters 2022 | Chinezii au cucerit Berlinul! Yan Bingtao și Zhao Xintong vor juca finala
30/01/2022 LA 08:15