Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jimmy White crede că Luca Brecel a câștigat, pe lângă titlul mondial, un alt lucru super-important

Cristian Mihală

Publicat 02/05/2023 la 14:01 GMT+3

Jimmy White e convins că, dincolo de performanța unică de a deveni campion mondial, Luca Brecel și-a asigurat, odată cu ediția 2023 a Campionatului Mondial, o mulțime de susținători. Belgianul le calcă pe urme lui Alex Higgins, Ronnie O'Sullivan sau Judd Trump, etalând un joc de atac formidabil.

Așa a câștigat Luca Brecel primul titlu mondial! Belgianul, descătușat când victoria a fost clară

Belgianul Luca Brecel a devenit luni primul campion mondial la snooker care nu provine dintr-o ţară a Commonwealth-ului învingându-l în finală pe englezul Mark Selby, o performanţă istorică într-un sport dominat în mod tradiţional de britanici.
Brecel (28 ani), numărul 10 mondial, a reuşit să se impună cu 18-15 în faţa lui Selby, cvadruplu campion mondial, la capătul unei finale care va rămâne mult timp în memoria colectivă.

Jimmy White: "E absolut fabulos că Luca Brecel a devenit campion mondial"

Jimmy White, de șase ori finalist la Mondial, a salutat victoria belgianului, care reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru snooker. Brecel este un jucător extrem de spectaculos, care se încumetă să atace aproape orice bilă, creând un spectacol unic la masa de joc. Prin atitudinea și breakurile construite, "Belgian Bullet" și-a creat un bazin imens de fani, odată cu turneul ținut în foaierul teatrului Crucible, crede "The Whirlwind".
"E absolut fabulos că Luca a devenit campion mondial. A fost foarte greu pentru el să ajungă aici, a trebuit permanent să facă naveta între Belgia și Regatul Unit. Sunt convins că și-a creat o bază foarte mare de fani odată cu acest Campionat Mondial, lumea adoră să îl vadă jucând și sunt sigur că o va mai face la cel mai înalt nivel mult timp de acum înainte.
Va mai câștiga multe turnee și o va face tot în această manieră spectaculoasă. A venit din spate pentru a-l învinge pe Ronnie, a recuperat și în partida cu Si Jianhui, pentru ca apoi să îl bată în finală pe probabil cel mai complet jucător, Mark Selby. Felicitări lui pentru ceea ce a realizat", a spus Jimmy White la microfonul Eurosport.
Pentru a ajunge în finală, Brecel a reuşit în special performanţa de a-l elimina în sferturile de finală pe Ronnie O'Sullivan, deţinătorul titlului şi septuplu campion mondial. În semifinale, Luca Brecel a reuşit cea mai spectaculoasă revenire din istoria turneului: condus cu 5-14, el s-a impus cu 17-15. În finală belgianul s-a aflat tot timpul la conducere, reuşind astfel să scrie istorie în snooker.
Brecel devenea, la 17 ani, în 2012, cel mai tânăr jucător care a disputat turneul mondial, nu a depăşit niciodată primul tur în precedentele sale cinci participări.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo