Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker: Judd Trump se simte în mare formă, după victoria cu Tom Ford! Avertisment pentru rivali

Dani Morar

Publicat 28/04/2024 la 11:25 GMT+3

Judd Trump s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de snooker, acolo unde îl va întâlni pe Jak Jones. Englezul este unul dintre cei mai în formă jucători din circuit și nu s-a ferit să spună că simte că are o șansă bună la titlu, la Crucible.

Judd Trump, la Campionatul Mondial ca la un meci demonstrativ! Lovituri fabuloase ale englezului

Judd Trump a fost al doilea sfertfinalist de la Campionatul Mondial de snooker, după victoria cu 13-7 în fața lui Tom Ford. "Asul din pachet" simte că este într-o formă extraordinară și a dezvăluit care e marele său plus, în comparație cu ultimii 5 ani.
"Mă simt bine. Simt că pot impresiona în orice moment, ceea ce e bine. În acest moment, doar aștept o doză de inspirație, o lovitură bună sau un sentiment bun.
Mă simt în formă, ceea ce e un sentiment plăcut. Sper doar că asta va ieși la suprafață. Cred că sunt capabil să mă ridic așteptărilor. Sunt conștient că nu pot ataca fiecare bilă la buzunar și mă descurc mult mai bine în această privință decât acum 5-6 ani.
Simt că sunt puțin mai relaxat și fericit că pot reveni la masă de fiecare dată", a declarat Judd Trump, pentru Eurosport.
picture

Judd Trump, în marș spre sferturi la Mondial! Break încântător, început cu o lovitură magnifică

Citește și:

Campionatul Mondial de snooker: Ronnie O'Sullivan și Judd Trump, marii favoriți

Tabloul de concurs a fost definitivat de mult și există câteva certitudini. În primul rând, e sigur că nu se poate ajunge la o finala Judd Trump - Ronnie O'Sullivan, pentru că cei mai buni jucători din acest sezon se află pe aceeași jumătate de tablou. Ambii au avut rezultate de excepție în actuala stagiune și majoritatea specialiștilor sunt de părăre că unul dintre ei va câștiga competiția supremă din snooker în acest an.
Judd Trump și Ronnie O'Sullivan au câștigat fiecare câte 5 turnee în acest sezon: "Asul din Pachet" a triumfat la English Open, Openul de la Wuhan, Openul Irlandei de Nord, Mastersul German și World Open, iar "Racheta" s-a impus la primele două turnee din cadrul Triplei Coroane, UK Championship și Masters, dar și la World Grand Prix, Shanghai Masters și World Masters of Snooker.
Fiecare dintre cei doi jucători este conștient că e printre marii favoriți și vor trebui să se lupte și cu această presiune. Chiar dacă a strălucit pe aproape tot parcursul sezonului, Ronnie O'Sullivan a declarat în repetate rânduri că nu e mulțumit de nivelul său, că nu se simte fericit când e la masă. Pentru a-și limpezi mintea înainte de turneul la care poate scrie istorie, "Racheta" a apelat la psihologul sportiv Steve Peters, cu care a mai colaborat, începând din 2011.
"Dacă ar fi să analizez din punct de vedere al trofeelor, da, poate că a fost un sezon grozav. Dar emoțional nu m-am bucurat deloc, a fost foarte provocator mental.
Am simțit de multe ori că intru în arenă cu un pistol cu apă, iar adversarii au mitraliere. Totul a început să devină foarte rău din ianuarie. Sunt un perfecționist și mă aduc singur în stări în care simt că îmi explodează capul. Uneori nici nu sunt capabil să îmi dau seama dacă joc bine sau nu.
Trebuie să tratez totul diferit, am un psihiatru care îmi dă sfaturi și încearcă să mă ajute să privesc lucrurile altfel. Problema e că l-am "făcut cu capul" și pe el, nu îmi mai răspunde la telefon (n.r. râde). Glumesc, dacă mi-aș permite să îl am cu mine tot timpul, nu aș ezita. "Cât mă costă, 2 milioane de lire? Gata, vii cu mine la toate turneele". Sunt într-o perioadă de reabilitare, mă transform dintr-un tip negativist, care vede doar jumătatea goală a paharului, într-un individ care să se poată bucura din nou de snooker", a dezvăluit Ronnie O'Sullivan în urmă cu câteva zile.
Ronnie O'Sullivan se va afla față în față cu istoria la ediția din acest an. Pe lângă șansa de a deveni primul om din epoca modernă cu 8 titluri mondiale, "Racheta" are ocazia să bifeze o performanță pe care nu a mai reușit-o în carieră, aceea de a câștiga toate turneele "Triplei Coroane" în același sezon. În toată istoria snookerului, doar 3 jucători au reușit acest lucru: Stephen Hendry (1989-1990 și 1995-1996), Steve Davis (1087-1988) și Mark Williams (2002-2003).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo