Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker | Mark Selby se teme de ce e mai rău în primul tur! Jucătorii de evitat

Dani Morar

Actualizat 09/04/2024 la 21:53 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker debutează peste doar 11 zile, iar calificările au început încă de luni. Mark Selby vrea să evite câțiva posibili adversari care vor veni din această fază, menționând numele lui Neil Robertson sau jack Lisowski.

Mark Selby defilează în fața lui O'Sullivan, la Players Championship! Ronnie, fără reacție

Campionatul Mondial de snooker e cel mai mare eveniment sportiv care va fi transmis de Eurosport în luna aprilie. Competiția începe pe data de 20 a lunii și se va încheia pe 6 mai.
Luni au început și calificările, în condițiile în care primii 16 jucători ai lumi se află direct pe tabloul principal, aici putând fi văzută și ordinea capilor de serie. Mark Selby se teme de un adversar dificil în primul tur la Crucible, nume mari fiind angrenate în prima fază a competiției. Neil Roberston, Jack Lisowski sau Hossein Vafaei sunt doar câteva dintre jucătorii importanți care vor participa în calificări și care vor fi de evitat în primul tur, dacă vor ajunge acolo.
"Sunt niște meciuri oribil de grele dacă te uiți la calificări. Normal, în ultimii ani au fost câteva meciuri oribile și poți alege patru sau cinci dintre ele de unde nu îți dorești să întâlnești niciun adversar. Acum, acest lucru se întâmplă mai mult ca niciodată.
Neil Robertson va fi adversarul de evitat pentur toți. Mai sunt jucători ca Maguire, încă are clasă. Știu că nu a jucat nicăieri în ultimele 12-18 luni, dar chiar și așa nu îl vrei în primul tur.
Îl ai pe Hossein Vafaei, Ricky Walden, ar însemna o tragere oribilă. McGill, Lisowski, Bingham, sunt opt sau nouă jucători de care vrei să stai departe. Nu prea vrei să cazi împotriva a jumătate din jucătorii care vin din calificări", a declarat Mark Selby pentru Metro.co.uk.

Mark Selby se gândește la retragere

Mark Selby a făcut un anunț șocant după eliminarea de la Tour Championship, de la Manchester. Englezul de 40 de ani a jucat cu "frâna de mână trasă" și a fost mereu cu un pas în urma lui Gary Wilson, bifând o nouă eliminare prematură dintr-o competiție.
În acest moment, cvadruplul campion mondial (2014, 2016, 2017 și 2021) nu se mai bucură deloc de snooker și cochetează cu gândul retragerii. Englezul a anunțat că proximul Campionat Mondial ar putea fi ultimul turneu din carieră, simțind că se chinuie la masa de joc.
De altfel, de la titlul mondial cucerit la Crucible în 2021, Selby a mai câștigat un singur turneu pe puncte (English Open, în sezonul 2022-2023), prestațiile sale fiind afectate serios de problemele de sănătate ale soției, Vikki.
"Am fost penibil de la început până la final. Probabil unul dintre cele mai slabe meciuri pe care le-am făcut ca profesionist. Dacă voi continua să joc așa, probabil că voi îmbrățișa o altă carieră, cu siguranță.
Voi încerca să dau tot ce pot la Campionatul Mondial, dar, dacă voi avea aceeași prestație, gata. Nu voi mai continua 100%. Am spus mereu că voi juca snooker atâta vreme cât îmi va face plăcere, iar în prezent nu mă bucur de prestațiile mele deloc", a fost anunțul neașteptat făcut de "Bufonul din Leicester" la microfonul ITV imediat după partida cu Gary Wilson.
Trebuie spus că, exceptând titlurile mondiale, Mark Selby a dezamăgit în ultimii ani la turneele din "Tripla Coroană": ultimul succes la Masters datează din sezonul 2012-2013, în timp ce ultimul triumf la UK Championship a avut loc în 2016-2017.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo