Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial | Mark Selby, OUT de la Crucible. Cvadruplul campion, surclasat de un debutant în primul tur

Andrei Nicolae

Actualizat 22/04/2024 la 20:53 GMT+3

Mark Selby a fost eliminat încă din primul tur de la Campionatul Mondial de Snooker, la capătul unui meci din primul tur în care pornea favorit în fața debutantului Joe O'Connor. "Bufonul din Leicester" a fost dominat încă din prima sesiune, după care în cea de-a doua nu a putut să întoarcă rezultatul, astfel că scorul final a fost de 10-6 în detrimentul cvadruplului campion mondial.

Așa a fost eliminat Mark Selby de la Campionatul Mondial. "Bufonul", învins în primul tur

Mark Selby, finalistul ediției trecute a Mondialului de Snooker și deținător a patru astfel de titluri, și-a luat "adio" de la competiția din Sheffield încă din primul tur, după ce a fost învins de Joe O'Connor, scor 10-6. Eliminarea "Bufonului" vine la doar două zile distanță de cea a lui Luca Brecel, campionul en-titre al competiției, cele două rezultate provocând o bornă istorică la Crucible.
Selby pornea favorit în confruntarea cu debutantul O'Connor, însă startul de meci a fost unul destul de echilibrat. Astfel, după prima repriză a sesiunii inaugurale, scorul era 2-2. În următoarea parte însă, jucătorul de 28 de ani s-a dezlănțuit în fața favoritului 5 al competiției.
O'Connor a câștigat cinci frame-uri la rând, reușind rând pe rând break-uri de 68, 67, 74 și 61 de puncte, la care a adăugat un century de 101. Englezul a profitat de jocul modest al cvadruplului campion mondial și a încheiat astfel prima sesiune în forță, asigurându-și un avantaj considerabil pentru partea a doua.
picture

Joe O'Connor îl distruge pe Mark Selby, la Mondiale! Lovituri senzaționale pentru tânărul englez

Citește și:

MARK SELBY A FOST ELIMINAT DE LA CRUCIBLE

În sesiunea a doua a partidei, care a început luni după-amiază, "Bufonul" a jucat mai bine și a început cu un break de 112 puncte. O'Connor a restabilit însă imediat avansul de cinci jocuri, după care Selby a început să pună presiune pe adversarul său, ducând scorul la 8-5.
Cu toate acestea, ecartul creat de debutant în prima sesiune s-a dovedit a fi decisiv, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 10-6, în favoarea jucătorului de 28 de ani. Astfel, Selby își ia încă din primul tur "adio" de la competiția la care a ajuns în finală anul trecut.
Este a cincea oară în întreaga sa carieră de 20 de participări la Mondial când Selby este OUT din primul tur. De șase ani nu se mai întâmplase acest lucru.
În turul următor, debutantul Joe O'Connor va da peste câștigătorul partidei dintre Kyren Wilson și Dominic Dale.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo