Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial | Ronnie O'Sullivan, ca un TGV în sesiunea decisivă cu Ryan Day! "Racheta" e în sferturi la Crucible

Dani Morar

Publicat 29/04/2024 la 16:23 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de snooker, după victoria cu 13-7 în fața lui Ryan Day. Englezul a cedat un singur joc în sesiunea decisivă, închizând meciul foarte repede și asigurându-și biletul pentru runda următoare.

Ai clipit, l-ai pierdut! Ronnie O'Sullivan, închidere de masă fulgerătoare la Campionatul Mondial

Ronnie O'Sullivan a obținut o nouă victorie facilă și s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de snooker. După 10-1 în primul tur cu Jackson Page, septuplul campion mondial a trecut de Ryan Day cu 13-7, dar nu s-a pus problema câștigătorului în niciun moment al partidei.
Ronnie O'Sullivan îl conducea cu 10-6 pe Ryan Day, după două sesiuni ale duelului lor din optimile Campionatului Mondial. Deși era la 3 jocuri distanță de calificarea în sferturi, septuplul campion mondial a părăsit extrem de dezamăgit arena, pentru că a pierdut ultimele două jocuri, după câteva ratări nespecifice lui.
"Racheta" a început bine partida și a luat primele două frame-uri, văzându-se egalat repede la 2. Ryan Day nu a rezistat însă și a cedat din nou teren până la finalul primei sesiuni, care s-a încheiat cu scorul de 5-3.
Day s-a apropiat la 3-4 în frame-ul 7 al partidei, după ce reușise un break de peste 100 de puncte, primul al său din meci.
După ce și-a asigurat un avantaj de două jocuri, Ronnie a revenit în arenă în cursul serii de duminică și și-a mărit avansil. Cei doi și-au împărțit primele două jocuri ale sesiunii, iar O'Sullivan părea frustrat de jocul său.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de snooker

Ronnie a câștigat apoi următoarele 4 frame-uri și s-a distanțat la 10-4, sperând să-și mărească și mai tare avansul. Doar că ultimele două jocuri i-au revenit lui Day, care a profitat de greșelile inexplicabile ale adversarului său și apropiindu-se la 10-6.
În sesiunea decisivă, Ronnie a fost ca un TGV. A luat repede primele două jocuri și a mărit avansul la 12-6, fiind la un singur frame distanță de victorie.
Ryan Day părea și el resemnat, dar chiar și așa, nu a cedat și a câștigat ultimul lui joc, după un frame încâlcit. La 12-7, Ronnie a pus piciorul pe accelerație și a închis partida la 13-7, obținând calificarea în sferturi.
În faza următoare Ronnie O'Sullivan îl va întâlni pe câștigătorul partidei Jack Lisowski – Stuart Bingham. Înaintea sesiunii decisive, scorul este 9-7 în favoarea lui Bingham.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo