Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, discurs cum nu a mai avut de mult timp, după calificarea în turul 2 la Campionatul Mondial de snooker

Nicu Savin

Publicat 25/04/2024 la 17:04 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat fără emoții în turul secund la Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins cu 10-1 pe Jackson Page. Imediat după meci, "Racheta" a mers în studioul Eurosport, unde a oferit primele impresii despre debutul său în turneu și a recunoscut că e foarte încântat de jocul său, un lucru pe care nu l-a mai afirmat de foarte mult timp.

Ronnie O'Sullivan, lovitură de distanță absolut fabuloasă, la Campionatul Mondial de snooker

Ronnie O'Sullivan nu a lăsat loc de surprize în duelul său cu Jackson Page din runda inaugurală a Campionatului Mondial. Ieri, "Racheta" a câștigat cu 8-1 prima sesiune, iar azi a îndeplinit o simplă formalitate și s-a impus cu 10-1, avansând pentru 28-a oară în carieră în turul secund de la Crucible.
Ronnie a câștigat 5 turnee în acest sezon, dar mereu a afirmat că nu e mulțumit de jocul său. Caracterul său perfecționist l-a determinat să declare în repetate rânduri că se simte oribil la masă chiar și atunci când câștigă, pentru că jocul nu funcționează așa cum și-ar dori. După succesul de azi, discursul lui Ronnie s-a schimbat total, el spunând că s-a simțit foarte bine pe tot parcursul meciului și că e foarte mulțumit de modul în care a lovit. Paradoxal, englezul a făcut aceste afirmații în contextul în care a reușit doar un break de peste 100 de puncte în duelul cu Page, pe când în alte dăți făcea mai multe break-uri mari, dar se declarat nesatisfăcut.
"Totul e OK. Sunt fericit. M-am simțit bine, am lovit bine, totul e în regulă. Atunci când jocul meu funcționează sunt fericit. Dar de obicei sunt amărât atunci când jocul nu funcționează. Am încercat să mă vindec, dar nu am găsit nicio soluție. Așadar, pun o presiune mare pe mine de fiecare dată, îmi doresc de fiecare dată să câștig. Limitele sunt însă destul de mici, mă pus sub o presiune uriașă, dar acesta e sistemul, așa m-am născut, așa am crescut. Simt însă că am un loc de muncă destul de bun, decent", a spus Ronnie în studio-ul Eurosport.

Ronnie O'Sullivan ar putea ajunge în finală la Campionatul Mondial fără să elimine niciun cap de serie

Pentru un loc în sferturile de finală, Ronnie se va duela cu Ryan Day, cel care a produs o surpriză în runda inaugurală, învingându-l cu 10-8 pe Barry Hawkins, cap de serie 15. O'Sullivan și Day s-au mai duelat o dată la Campionatul Mondial, tot în faza optimilor. Se întâmpla în 2006, iar Ronnie s-a impus destul de greu, scor 13-10. În total, cei doi s-au întâlnit de 8 ori în carieră, iar galezul a câștigat numai de două ori, în competiții de mică anvergură.
Ryan Day a ajuns de 3 ori în sferturile de finală la Crucible (2007, 2008 și 2012), dar e greu de crezut că va avea forța să repete acea performanță în acest an, ținând cont de forma arătată de Ronnie în primul meci. Privind configurația tabloului se poate observa că "Racheta" are un sfert de tablou cum a mai avut o singură dată în carieră, în sensul că până în semifinale ar urma să se întâlnească numai cu jucători proveniți din calificări.
Dacă va trece de Ryan Day, Ronnie se va duela pentru un loc în careul de ași cu învingătorul disputei Stuart Bingham - Jack Lisowski. Chiar dacă ambii sunt jucători de top, au ajuns pe tabloul principal prin intermediul calificărilor. O'Sullivan s-a mai întâlnit cu o astfel de situație doar o dată, la ediția din 2004. Atunci a trecut, pe rând, în primele 3 tururi, de Stephen Maguire (10-6), Andy Hicks (13-11) și Anthony Hamilton (13-3), toți veniți din calificări. Ulterior, Ronnie a mers până la capăt la acea ediție, cucerind al doilea său titlu mondial, după ce i-a învins pe Stephen Hendry în semifinale (17-4) și Graeme Dott (18-8).
Dacă acum 20 de ani Ronnie a jucat în semifinale cu Hendry, cap de serie 2 la acea ediție, există posibilitatea ca în acest an să ajungă în marea finală fără să elimine pe parcurs niciun favorit. pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca învingătorul optimii Judd Trump - Tom Ford să piardă în sferturi contra câștigătorului din duelul Jak Jones - Si Jiahui. E totuși greu de crezut că acest lucru se va întâmpla și toate indiciile duc către o semifinale de vis între Trump și O'Sullivan.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo