Înfrângerea timpurie de la China Open l-a coborât pe Ding Junghui în afara elitei din snooker. Ding a ieșit din top 16 după ce a fost învins de conaționalul său, Zhao Xingtong, în turneul care a avut loc la Guangzhou. Pentru Ding continuă perioada slabă care a început după câștigarea World Open în 2017.
Ding Junghui, cel care a devenit în 2014 primul asiatic număr 1 mondial iar la 2 ani distanță a jucat finala Campionatului Mondial, ocupă începând cu data de 30 septembrie locul 18 în clasamentul mondial. Recunoscut ca unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile în ceea ce privește construirea break-urilor, Ding a reușit doar 50 de break-uri de peste 100 de puncte în ultimele 2 sezoane.
Nu este prima dată când Ding trece printr-o astfel de criză de rezultate. În 2016 a coborât în topul mondial pentru ca apoi să surprindă pe toată lumea la Campionatul Mondial acolo unde a ajuns în finala, pierdută în fața lui Mark Selby. Termina acel sezon pe locul 9 mondial, pentru ca în următorul sezon să câștige Six-red World Championship, Shanghai Masters și ajungea în semifinale la Campionatul Mondial, unde era învins de același Mark Selby. A terminat acel sezon pe locul 4, pe următorul l-a început cu victoria la World Open. Apoi a început declinul.
UK Championship
O nouă supriză la UK Championship! Campionul en-titre, Neil Robertson, eliminat de un amator
25/11/2021 LA 18:33

Declinul lui Ding

Considerat unul dintre principalele motive pentru progresul Chinei în lumea snookerului, Ding riscă să-și piardă și statutul de jucător reprezentativ pentru țara sa. Explică jurnalistul Alex Xie pentru SnookerHQ: ”Pentru Ding, ieșirea din top 16 este extrem de dăunătoare. Pune sub semn de întrebare invitația la Masters și calificarea automată la Crucible.
Dacă va continua să aibă rezultate modeste, poate pierde calificaera la Champion of Champions, Player Championship și Tour Championship, turnee extrem de importante atât din punct de vedere financiar, cât și pentru punctele care pot fi obținut. E o reacție în lanț. Pentru snooker-ul din China, nu este un lucru care să influențeze momentan pentru că Ding reprezintă doar o parte din motivele pentru care acest sport este atât de popular. Din păcate, fanii sunt deja obișnuiți cu prestațiile lui dezămăgitoare din ultimii 2 ani”.
English Open
English Open: Mark Selby, soluție și lovitură fantastice în meciul din prima rundă
01/11/2021 LA 18:56
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06