Turneul a fost unul extrem de disputat, cu multe meciuri dramatice decise în joc decisiv. Finaliștii de la prima etapă disputată la București, Eduard Riti (Sfântu Gheorghe) și David Goajgă au reușit calificarea semi-finale așa cum era de așteptat, acolo unde și-au mai făcut loc și reprezentantul local, Vlad Ciuche (Bacău) și un alt tânăr talent, familiar al Academiei de Snooker Bacău, Iustin Scripei (Botoșani). După două jocuri extrem de palpitante, Eduard și Vlad au reușit să ajungă în finala competiției, acolo unde jucătorul mai experimentat, Eduard, a reușit să se impună cu scorul de 3-0 și astfel, să câștige și ce-a doua competiție a sezonului.
La finalul turneului, merituosul câștigător ne-a oferit o scurtă declarație: "Competiția de juniori de la Bacău a avut aceeași atmosfera plăcută de joc, lucru datorat atât organizatorilor, cât și celor ce s-au înscris la acest concurs. Mi-au plăcut mesele pe care am jucat, îngrijite, cu postavul nou și am fost nerăbdător să intru la masă, ca să mă pot bucura de cat mai multe jocuri.
Îmi doresc să finalizez anul pe locul 1, așa că mă voi antrena cât mai mult posibil după orele de școală. Am reușit să fiu cel mai bun si acum la aceasta etapă de juniori, însă n-a fost ușor. Sunt juniori foarte bine formați deja, talentați, răbdători, ambițioși, le-am simțit antrenamentele repetate, au progresat, astfel că șansele de a obține rezultate din ce în ce mai bune cresc.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
Abia aștept să ne revedem la următoarea etapă de juniori, mai bine pregătiți și cu aceeași dorință de a juca și experimenta cu bucurie, entuziasm si pasiune!".
https://i.eurosport.com/2022/03/22/3342453.jpg
Și finalistul competiției ne-a împărtășit câteva lucruri din trăirile avute la acest turneu: "A fost un turneu foarte bun din toate punctele de vedere. Un nivel ridicat de joc, niște juniori foarte talentați. Un turneu care te face să vrei să progresezi din ce în ce mai mult și pe viitor să ajungi cât mai sus. A fost foarte bine organizat. Eu m-am simțit bine și sper ca pe viitor să arăt și mai mult decât am arătat la acest turneu, pentru că știu că nivelul meu este mai ridicat, dar am simțit o presiune destul de mare, pentru că eram la mine acasă ,iar tribunele au fost pline. Foarte important este că toți ne-am simțit bine și ne-am bucurat de jocuri”.
Cătălin Cojoc, președintele Academiei de Snooker Bacău și principalul promotor al snooker-ului din Bacău și zona moldovei, a declarat la finalul competiției RST Junior League este turneul destinat viitorilor campioni la snooker ai României. O inițiativă lăudabilă din partea Federației de Snooker RST care oferă posibilitatea juniorilor să joace în orașe diferite, în condiții diferite, având susținerea publicului. Toate aceste aspecte nu pot decât să ajute la dezvoltarea snooker-ului românesc, care sperăm în viitorul apropiat, să producă un jucător de snooker în circuitul profesionist.
Scopul Academiei de Snooker Bacău, la fel ca și cel al Federației de Snooker RST, este de a încuraja copiii și tinerii să practice acest minunat sport. La Bacău am reușit să organizăm un turneu excepțional având condiții de top, cu arbitri internaționali la fiecare masă de joc, cu meciuri transmise live, cu tribuna plină de spectatori și mai ales cu jocurile foarte bune prestate de juniori. Mulțumim sponsorului nostru, Cortez, și partenerilor de la Federația de Snooker RST în organizarea acestui turneu".
Lista completă cu jucătorii participanți, rezultatele si alte detalii din circuitul RST Junior League 2022 pot fi regasite pe site-ul oficial RST: www.snookerbucuresti.ro.
Care este următoarea competiție în calendarul RST Junior League 2022?
Următorul turneu din calendarul competițional de juniori va fi organizat la RST Snooker Club în perioada 14-15 Mai. Detaliile despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial al clubului de snooker www.snookerbucuresti.ro.
"Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să sperăm la vremuri mai bune!" - Marius Ancuța
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15