World Snooker Tour a anunțat, marți, arbitrul finalei ediției 2020 a întrecerii de la Crucible, cu 24 de ore înaintea definitivării tabloului principal de concurs, programată pentru miercuri dimineață (când vor fi plasați, prin tragere la sorți, jucătorii trecuți de calificări). La 30 de ani, Marcel Eckardt va conduce la masă cel mai important meci din snookerul mondial, disputat pe 15 și 16 august, în Teatrul Crucible din Sheffield.
Eckardt a debutat ca arbitru în World Snooker Tour în 2010, iar în 2015 și-a făcut debutul la Crucible și a arbitrat prima sa finală în circuit, la Mastersul German, câștigată de Mark Selby. În 2018, arbitrul născut la Berlin a arbitrat prima finală la un turneu aparținând “Triplei Coroane”, la Campionatul Regatului Unit, acolo unde Ronnie O'Sullivan s-a impus în fața lui Mark Allen. În 2019, Eckardt a arbitrat o semifinală a Mondialului de Snooker.
Este un moment uriaș pentru mine. Ca arbitru profesionist, acesta e meciul pe care îți dorești să-l arbitrezi. Sunt nerăbdător. Am muncit mult să ajung aici. Semifinala de anul trecut a fost incredibilă și e exact experiența de care aveam nevoie pentru a fi pregătit. Marcel Eckardt
Scottish Open
Breakul de 147 de puncte al lui Judd Trump, de la Openul Scoției, filmat de sus
ACUM 13 ORE
În prezent, recordul pentru cel mai tânăr arbitru căruia i s-a încredințat o finală a Mondialului de Snooker îi aparține galezului Paul Collier, care a arbitrat meciul pentru trofeu din 2004. Ronnie O'Sullivan câștiga atunci al doilea titlu mondial, învingându-l pe Graeme Dott în finală, 18–8. Paul Collier a revenit la masă într-o finală de Campionat Mondial în 2016, când Mark Selby l-a învins pe Ding Junhui (18-14).

Doar nouă dintre jucătorii care vor evolua la Crucible sunt mai tineri decât arbitrul desemnat al finalei

Cel mai tânăr jucător care va evolua în acest an la Campionatul Mondial de Snooker este chinezul Yan Bingtao (20 ani).
Cei mai tineri jucători care au avut acces direct pe tabloul principal la CM Snooker:
  • Yan Bigtao – 20 ani, cel mai tânăr jucător din Top 16 mondial
  • Kyren Wilson – 27 ani
  • Jack Lisowski – 29 ani
* Judd Trump, deținătorul trofeului de la Crucible, este născut pe 20 august 1989, cu două luni și șapte zile mai devreme decât Eckardt, născut pe 27 octombrie 1989.
Cei mai tineri jucători care au trecut de “Ziua Judecății”
  • Alexander Ursenbacher - 24 ani
  • Jamie Clarke - 25 ani
  • Elliot Slessor - 25 ani
  • Ashley Carty - 25 ani
  • Noppon Saengkham - 28 ani
  • Anthony McGill - 29 ani
Snooker
O'Sullivan i-a lansat o provocare imposibilă lui Trump, după 147-le de ieri: "Crezi că poți face?"
ACUM 15 ORE
Snooker
Ronnie O'Sullivan, ironie la adresa marelui său "inamic": "Nu ai vrut să faci un "Selby", nu?"
ACUM 17 ORE