Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judd Trump l-a compătimit pe Jack Lisowski după ce l-a învins clar în finala Openului Gibraltarului

Nicu Savin

Actualizat 08/03/2021 la 11:01 GMT+2

Judd Trump a câștigat entuziasmant finala Openului Gibraltarului, impunându-se cu 4-0 împotriva lui Jack Lisowski. La final, "Asul din Pachet" a declarat că este mulțumit de nivelul arătat la acest turneu și l-a compătimit pe adversarul său, pe care l-a învins pentru a 3-a oară în acest sezon într-o finală.

Judd Trump, Jack Lisowski | Gibraltar Open

Credit imagine: Eurosport

După ce Mark Selby a fost eliminat în turul 3 al Openului Gibraltarului, Judd Trump a fost sigur de câștigarea European Series și, implicit, a bonusului de 150.000 de £, astfel că liderul mondial a jucat fără presiune restul turneului. Acest lucru a fost ideal pentru Trump, care nu a pierdut decât un singur frame în ultimele 2 zile de concurs (4-1 cu Mathew Selt în semifinale).
În finală, Trump l-a învins categoric (4-0) pe Jack Lisowski, apărându-și astfel trofeul cucerit în sezonul precedent și ajungând la 5 titluri în acest sezon. Astfel, Judd are șansa de a-și egala sau chiar depăși performanța de anul trecut, când a cucerit 6 trofee în turneele de clasament, deoarece în acest sezon au mai rămas de disputat 3 turnee, inclusiv Campionatul Mondial.
Pentru Jack Lisowski a fost a 6-a finală pierdută în carieră din tot atâtea jucate și a 3-a din acest sezon. În precedentele două, la Marele Premiu Mondial și la Masters-ul german, Lisowski a fost învins în ultimul act tot de Judd Trump.
La final, Trump s-a declarat încântat de performanța sa și l-a compătimit pe adversarul său, spunând că e convins că la un moment dat va reuși să spargă gheața și să își treacă în palmares primul trofeu.
"Sunt destul de mulțumit de modul în care am jucat pe tot parcursul turneului. Am jucat destul de solid. Am avut o semifinală grea împotriva lui Matt Selt, întrucât el a jucat genial pe parcursul turneului. Am fost din nou solid în finala împotriva lui Jack. Știam cât de bun este, dar am reușit să încep în forță și l-am pus sub presiune. A ratat puțin, dar am valorificat fiecare greșeală a lui.
Tot ce poate face este să ajungă în continuare în această poziție. Mai devreme sau mai târziu mă va prinde într-o zi proastă, sau pe altcineva într-o zi proastă sau pur și simplu va juca el mult mai bine. Fiecare eveniment este un prilej de învățare masivă pentru el.", a declata Trump citat de wst.com.
În ceea ce privește câștigarea celui de-al 22-lea titlu din carieră, Trump a recunoscut că nu se aștepta la așa ceva în urmă cu câțiva ani: "Nici măcar nu mă gândeam că voi câștiga 22 de titluri de clasament acum doi sau trei ani. Câștigam unul sau două evenimente pe an și dacă aș fi terminat cariera cu 20 sau 25 de titluri aș fi fost foarte mulțumit. Am reușit însă să câștig 14 evenimente în 3 ani și am ajuns la un nivel extraordinar. Este important pentru mine să-l mențin cât mai mult posibil".
Jack Lisowski

Jack Lisowski: "Este trist în această seară, dar este încă o săptămână foarte pozitivă pentru mine"

Jack Lisowski s-a arătat dezamăgit de pierderea celei de-a 3-a finale din acest sezon în fața lui Judd Trump. Ocupantul poziției a 10-a în clasamentul mondial consideră că pentru a avea o șansă împotriva lui Trump în meciurile viitoare are nevoie de începuturi mai bune de meci.
"Sunt trei finale pe care le-am avut unul împotriva celuilalt în acest sezon. Este uimitor. Continu să pierd în fața celor mai buni din lume. Este trist în această seară, dar este încă o săptămână foarte pozitivă pentru mine.
Cred că am nevoie de începuturi mai bune. De îndată ce pierd un frame, el se relaxează și închide jocurile dintr-o vizită de fiecare dată. A fost la fel în această seară, a câștigat primul frame și apoi jocul a curs în sens unic. Trebuie să încerc să încep mai bine data viitoare.", a menționat Lisowski.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo