Judd Trump și Mark Selby aveau o miză în plus la Openul Gibraltarului, ei luptându-se pentru poziția de lider în European Series, care aduce cu sine un bonus uriaș:150.000 de £. Selby avea nevoie de un rezultat mai bun decât al lui Trump la ultima competiție din această serie, dar a fost învins în turul 3 de Chris Wakelin și astfel numărul unu mondial nu mai poate fi depășit, reușind astfel pentru al 2-lea an la rând să bifeze această performanță.
După ce a aflat că are asigurat premiul uriaș, Trump a ținut să-i mulțumească lui Wakelin pentru serviciul adus și a postat pe Twitter că se gândește să îl recompenseze pe acesta: "Cred că îi datorez lui Chris o băutură sau două!"
Northern Ireland Open
Mark Allen, în semifinale la Openul Irlandei de Nord, după o revenire superbă contra lui Judd Trump
15/10/2021 LA 14:34
Lăsând gluma la o parte, Trump a spus că acum se simte eliberat de presiune și are ca scop să câștige Openul Gibraltarului: "E un bonus suplimentar că am scăpat de această presiune. Acum pot să mă concentrez numai asupra evenimentului. Sunt foarte fericit să îmi păstrez acest titlu. Sunt mândru că mi-am menținut titlul, dar am venit aici să câștig trofeul."
Mark Selby a fost evident dezamăgit că a ratat șansa de a se impune în European Series, dar l-a lăudat pe Trump, menționând că merită din plin premiul obținut: "Nu a fost să fie. Chiar dacă aș fi câștigat premiul, acest lucru nu m-ar fi făcut mai fericit. În mod evident, este dezamăgitor, dar nu este sfârșitul lumii. Judd îl merită din plin. A fost incredibil în ultimii doi ani, dacă privim la numărul turneelor ​​de puncte pe care le-a câștigat."

Astăzi se decide campionul de la Openul Gibraltarului

Eliminarea lui Mark Selby i-a adus o liniște suplimentară lui Judd Trump, care a defilat ieri în partidele din 16-imi și optimi. Englezul nu a pierdut niciun frame în disputele cu Robert Milkins și Alexander Ursenbacher și a avansat în sferturi, unde va da peste Mark Allen. Nord-irlandezul a trecut ieri cu 4-2 de Hossein Vafaei și cu 4-1 de Ricky Walden.
Astăzi se vor disputa atât sferturile de finală, cât și semifinalele și finala, toate partidele desfășurându-se după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri.
Deținătorul trofeului este Judd Trump, care l-a învins anul trecut în finală pe Kyren Wilson cu 4-3. Trump are un sezon excelent, el câștigând până în prezent 4 turnee: Openul Englez, Openul Irlandei de Nord, Marele Premiu Mondial și Mastersul German.
Programul sferturilor de finală de la Openul Gibraltarului
  • Stuart Carrington - Xiao Guodong, ora 12:00
  • Jack Lisowski - Lu Ning, ora 12:00
  • Matthew Selt - Chris Wakelin, ora 13:30
  • Judd Trump - Mark Allen, ora 13:30
Campionatul Mondial
Shaun Murphy - Judd Trump 13-11. "Magicianul", în semifinalele Mondialului de Snooker
29/04/2021 LA 04:22
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Judd Trump și Stuart Bingham au avansat, fără emoții, în sferturi
26/04/2021 LA 14:32