Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Judd Trump, savuros după ce a câștigat European Series! Cum îl va răsplăti pe învingătorul lui Selby

Nicu Savin

Publicat 07/03/2021 la 12:00 GMT+2

Judd Trump este în mare formă la Openul Gibraltarului, acolo unde va lupta astăzi pentru trofeu. Campionul mondial din 2019 are deja asigurată victoria generală în European Series, datorită eliminării premature a lui Mark Selby, și a declarat că îl va recompensa pe Chris Wakelin pentru victoria împotriva "Bufonului din Leicester".

Judd Trump

Credit imagine: Eurosport

Judd Trump și Mark Selby aveau o miză în plus la Openul Gibraltarului, ei luptându-se pentru poziția de lider în European Series, care aduce cu sine un bonus uriaș:150.000 de £. Selby avea nevoie de un rezultat mai bun decât al lui Trump la ultima competiție din această serie, dar a fost învins în turul 3 de Chris Wakelin și astfel numărul unu mondial nu mai poate fi depășit, reușind astfel pentru al 2-lea an la rând să bifeze această performanță.
După ce a aflat că are asigurat premiul uriaș, Trump a ținut să-i mulțumească lui Wakelin pentru serviciul adus și a postat pe Twitter că se gândește să îl recompenseze pe acesta: "Cred că îi datorez lui Chris o băutură sau două!"
Lăsând gluma la o parte, Trump a spus că acum se simte eliberat de presiune și are ca scop să câștige Openul Gibraltarului: "E un bonus suplimentar că am scăpat de această presiune. Acum pot să mă concentrez numai asupra evenimentului. Sunt foarte fericit să îmi păstrez acest titlu. Sunt mândru că mi-am menținut titlul, dar am venit aici să câștig trofeul."
Mark Selby a fost evident dezamăgit că a ratat șansa de a se impune în European Series, dar l-a lăudat pe Trump, menționând că merită din plin premiul obținut: "Nu a fost să fie. Chiar dacă aș fi câștigat premiul, acest lucru nu m-ar fi făcut mai fericit. În mod evident, este dezamăgitor, dar nu este sfârșitul lumii. Judd îl merită din plin. A fost incredibil în ultimii doi ani, dacă privim la numărul turneelor ​​de puncte pe care le-a câștigat."

Astăzi se decide campionul de la Openul Gibraltarului

Eliminarea lui Mark Selby i-a adus o liniște suplimentară lui Judd Trump, care a defilat ieri în partidele din 16-imi și optimi. Englezul nu a pierdut niciun frame în disputele cu Robert Milkins și Alexander Ursenbacher și a avansat în sferturi, unde va da peste Mark Allen. Nord-irlandezul a trecut ieri cu 4-2 de Hossein Vafaei și cu 4-1 de Ricky Walden.
Astăzi se vor disputa atât sferturile de finală, cât și semifinalele și finala, toate partidele desfășurându-se după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri.
Deținătorul trofeului este Judd Trump, care l-a învins anul trecut în finală pe Kyren Wilson cu 4-3. Trump are un sezon excelent, el câștigând până în prezent 4 turnee: Openul Englez, Openul Irlandei de Nord, Marele Premiu Mondial și Mastersul German.
Programul sferturilor de finală de la Openul Gibraltarului
  • Stuart Carrington - Xiao Guodong, ora 12:00
  • Jack Lisowski - Lu Ning, ora 12:00
  • Matthew Selt - Chris Wakelin, ora 13:30
  • Judd Trump - Mark Allen, ora 13:30
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo