"Vrăjitorul din Wishaw" e într-o formă incredibilă, iar la Players Championship a etalat un snooker uimitor. După ce a trecut cu 6-0 de Jordan Brown, câștigătorul de la Welsh Open, scoțianul i-a acordat un "whitewash" și triplului campion mondial Mark Selby, pentru ca în semifinale să cedeze doar un joc contra numărului 5 mondial, Kyren Wilson.
Iar evoluția formdidabilă a lui Higgins a continuat și în marea finală, cu Ronnie O'Sullivan. Englezul voia să dea uitării ultimul act pierdut duminica trecută, la Openul galez, însă cvatruplul campion mondial nu i-a dat nicio șansă.

Higgins, evoluție fantastică și în finala cu Ronnie O'Sullivan

Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
John s-a desprins la 5-0, după ce a reușit breakuri de 92 de puncte, 68 de puncte, 82 puncte, 142 de puncte și 138 de puncte, arătându-i "Rachetei" că trebuie să își ridice nivelul la maximum pentru a avea o șansă să câștige al 38-lea turneu al carierei.
Ronnie a avut o șansă să intre în meci în frameul trei, dar a ratat, oferindu-i posibilitatea adversarului să construiască un break câștigător.
În cele din urmă, în finalul primei sesiuni, "Expresul din Essex" a reușit să facă un break marcă înregistrată, care putea conta enorm în perspectiva relansării partidei. O'Sullivan a făcut un break de 144 de puncte - cel mai mare al turneului -, deși masa nu a fost nici pe departe una care să anunțe așa ceva. Ronnie a jucat în acel frame perfect și a ridicat mănușa aruncată de Higgins, strângând înainte de pauză scorul la 2-6, semn că sesiunea decisivă ar putea fi una memorabilă.
Nu a fost așa, chiar dacă Ronnie a mai reușit un 110. Higgins a menținut același nivel ridicat, și, cu breakuri de 70, 77 și 127 în ultimul joc al partidei, a închis confruntarea cu un categoric 10-3.
Este primul titlu pe puncte câștigat de scoțian din sezonul 2017-2018 până în prezent și al 32-lea dintr-o carieră uluitoare, care numără, pe lângă 4 titluri de campion mondial, și 3 trofee la UK Championships și două Masters.
Cu doar 4 jocuri cedate în toată competiția, Higgins a etalat un snooker de cel mai înalt nivel și, dacă va reuși să își mențină această formă în lunile următoare, pare favorit pentru un al 5-lea titlu de campion mondial.
Finalul ultimului joc din Higgins - Ronnie O'Sullivan 10-3

Players Championship: John Higgins - Ronnie O'Sullivan 10-3

Decernarea trofeului + interviuri, după finala Players Championship

Players Championship: Higgins a primit trofeul și a oferit prima reacție după victoria cu Ronnie

Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24