Eurosport a fost gazda snooker-ului încă o dată și a transmis în tot acest timp spectacolul de la Championship League, un eveniment încheiat cu victoria de senzație a belgianului Luca Brecel, care l-a învins în marea finală pe englezul Ben Woollaston. Din cei 64 de participanți, Glonțul belgian a fost cel care a triumfat în final în incinta Marshall Arena.
A fost cel mai mare test al carierei mele pentru că Ben a jucat atât de bine! Este pur și simplu minunat! În majoritatea timpului mă descurc foarte bine sub presiune, dar de această dată am fost foarte emoționat. A trebuit să stau în carantină pentru trei zile de duminică, însă în momentul în care câștigi turneul, nimic nu mai contează – Luca Brecel, după finală
Desfășurarea finalei de la Championship League:
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
A început meciul decisiv dintre Luca Brecel și Ben Woollaston. Belgianul se impune în primul joc și mai are nevoie de unul singur pentru a fi matematic câștigătorul turneului! Ben Woollaston nu cedează și câștigă jocul 2 cu un break de 141 de puncte. Ben Woollaston se impune și în jocul 3 cu un nou break de peste 100 de puncte și avem un joc decisiv în meciul decisiv! Cine va câștiga jocul 4 al partidei va cuceri trofeul!
Brecel preia controlul în jocul al 4-lea și reușește un break câștigător de peste 100 de puncte! Astfel, Luca Brecel câștigă Championship League 2020, un cec de 30.000 de lire în total, se califică la Champions of Champions și își trece în palmares al 2-lea turneu câștigat în carieră după China Championship 2017. Luca Brecel a terminat turneul neînvins!

Povestea omului care a câștigat Championship League! A rămas fără bagaj și a trebuit să împrumute haine de la un alt jucător

Luca Brecel a experimentat un moment haios la Masters-ul de la Shanghai din 2017, atunci când la aeroport a plecat cu valiza greșită și a rămas fără haine și echipament. Pentru a juca în primul tur împotriva lui Matthew Stevens, Brecel a trebuit să împrumute haine de la rivalul lui, Michael White. Brecel și-a procurat încălțările din valiza pe care a ridicat-o în mod eronat de la aeroport.
Am ajuns cred că pe la 4 dimineața și am ridicat valiza greșită de pe bandă. Era exact ca a mea, dar am realizat la 6.15 seara că de fapt nu era a mea, așa că a trebuit să împrumut haine de la Michael White. E o poveste nebună, dar am avut noroc că am putut încă juca. La fel de amuzant a fost că parola valizei era aceeași pe care o aveam și eu – incredibil! Am pierdut-o pe a mea în Daqing, iar ei nu ai putut să o găsească, este pierdută pentru totdeauna.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15