În ciuda faptului că Stephen Hendry deține recordul celor mai multe titluri mondiale cucerite, cei mai mulți dintre specialiști îl văd pe Ronnie O'Sullivan cel mai mare jucător de snooker din toate timpurile.
Pe această listă se află și Mark Williams, colegul din "generația 92". Mark, Ronnie și John Higgins au ieșit pentru prima oară în luminile reflectoarelor în urmă cu aproape 30 de ani și încă se află la cel mai înalt nivel. Cei trei au cucerit 13 din ultimele 23 ediții de Campionat Mondial și, în ciuda vârstei, încă etalează un joc de top.
Pe lângă consistența incredibilă de care a dat dovadă în carieră, Ronnie e văzut de Mark Williams cel mai mare pentru că e un jucător care surprinde tot timpul la masa de joc prin loviturile neconvenționale alese. Deși nu mai riscă așa cum o făcea pe vremuri, "expresul din Essex" vede lovituri pe care ceilalți le consideră imposibile și gândește jocul la un alt nivel.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
ACUM O ZI
"E cel mai bun jucător pe care l-am văzut în viața mea. Am jucat cu el de când aveam 10 ani și încă mă surprinde cu ce face la masa de snooker. E probabil singurul jucător de snooker pentru care aș plăti pentru a-l vedea", a spus galezul pentru wst.tv.

Tinerii din snooker întârzie să "explodeze"

Cu foarte puține excepții - Yan Bingtao, câștigător de Masters la 21 de ani, printre aceștia - jucătorii din tânăra generație nu arată mai nimic. S-a ajuns astfel ca O'Sullivan să facă, acum aproximativ un an, o declarație controversată: "ar trebui să-mi pierd o mână sau un picior pentru a ieși din Top 50".
Evident, Ronnie a exagerat și nu a folosit cea mai inspirată metaforă, dar e limpede că nu mai există "lupi tineri" care să îi "pensioneze" pe veterani. Mark Williams a explicat de ce: cel puțin în Regatul Unit, nu există suficiente competiții pentru juniori, în care aceștia să crească și să atingă un nivel ridicat devreme în carieră.
"Tinerii care vin din spate nu sunt încă suficient de buni pentru a ne detrona. Noi am avut un mare avantaj față de ei, am avut un background foarte consistent în snooker. Ei, din păcate, nu au prea multe turnee de amatori la care să participe și asta se vede", a mai spus cel supranumit "Welsh pocket machine".
Northern Ireland Open
Ronnie O'Sullivan, elogios la adresa lui John Higgins! Cu ce mare fotbalist l-a comparat pe scoțian
IERI LA 09:24
Northern Ireland Open
O'Sullivan, sarcastic cu privire la turneele Home Nations, după eșecul de la Openul Irlandei de Nord
15/10/2021 LA 08:12