După eliminarea surprinzătoare a lui Shaun Murphy în fața tailandezului Noppon Saengkham, aseară a venit rândul unui alt mare favorit să părăsească competiția. Este vorba despre nord-irlandezul Mark Allen, care a pierdut cu 10-8 în fața debutantului Jamie Clarke.
https://i.eurosport.com/2020/08/04/2859844.png
Snooker
British Open | Stephen Hendry e în turul secund, după o victorie în decisiv cu Chris Wakelin
18/08/2021 LA 07:11

Allen a făcut 5 break-uri de peste 100 de puncte, dar a fost învins

Mark Allen a condus după prima sesiune cu 5-4 și a câștigat și primul frame din sesiunea decisivă, dar apoi Clarke a avut o serie extraordinară de 4 frame-uri consecutive. Allen a dat semne de revenire, dar de multe ori și-a asumat riscuri prea mari, iar ratările l-au costat în final, pierzând cu 10-8.
Din cele 8 frame-uri câștigate de nord-irlandez, nu mai puțin de 5 au fost break-uri de peste 100 de puncte. Acest lucru reprezenta un record foarte vechi pentru primul tur al Campionatului Mondial. Ronnie O'Sullivan era cel care a reușit ultima dată această performanță în urmă cu 20 de ani.
În ciuda acestor break-uri fantastice, Allen părăsește prematur competiția, iar Jamie Clarke debutează cum nu se putea mai bine la Crucible și urmează să dea piept cu Anthony McGill în optimile de finală.
https://i.eurosport.com/2020/06/09/2830253.jpg

Selby a trecut cu bine de primul tur. Gould și Hawkins aproape calificați

Triplul campion mondial, Mark Serby, a avut un meci destul de dificil în primul tur contra nord-irlandezului Jordan Brown. Selby a condus cu 5-4 după prima sesiune, iar apoi s-a desprins repede la 7-4. Brown a câștigat 2 frame-uri la rând și părea că îi va da mari bătăi de cap lui Selby, dar "bufonul" a preluat controlul jocului înainte să intre într-o zonă periculoasă. În turul următor, Selby va da piept cu N.Saengkham, cel care a produs prima mare surpriză a turneului eliminându-l pe Shaun Murphy.
Alți doi jucători sunt foarte aproape de calificarea în optimile de finală ale competiției: Martin Gould și Barry Hawkins. Ambii au câștigat cu același scor, 7-2, primele sesiuni din meciurile cu Steven Maguire, respectiv Alexander Ursenbacher. Cele 2 partide se vor încheia astăzi, dar este greu de crezut că acestea mai pot consemna reveniri spectaculoase la cum au evoluat lucrurile în sesiunile de ieri.
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2754058.jpg

Astăzi încep optimile de finală

Astăzi turneul intră într-o nouă fază, fiind programate primele sesiuni a 2 meciuri din optimile de finală ale competiției. De la ora 16, scoțianul John Higgins îl va întâlni pe norvegianul Kurt Maflin, iar de la ora 21 va începe partida dintre 2 jucători care au în palmares titluri mondiale, Mark Williams și Stuart Bingham.
Din faza optimilor, meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din 25 de jocuri.
Meciurile de la Campionatul Mondial de Snooker pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Snooker
O’Sullivan se implică în discuția lansată de Osaka! Ce spune "Racheta" despre sănătatea mintală
11/08/2021 LA 08:50