Moartea lui Brandon Parker de luna trecută, fostul său manager și prieten foarte apropiat l-a afectat mai mult decât era de așteptat pe Shaun Murphy, care părăsește campionatul mondial după o înfrângere rușinoasă în primul tur în fața tailandezului Noppon Saengkham.
https://i.eurosport.com/2019/12/03/2729519.jpg

Victoria carierei pentru Noppon Saengkham

Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Campion mondial la U21, tailandezul de 28 de ani a reușit astăzi cea mai importantă victorie a carierei prin eliminarea de la Crucible a lui Shaun Murphy, după un 10-4 care a surprins pe toată lumea.
Încă din prima sesiune desfășurată aseară s-a văzut că Murphy nu este la un nivel optim de competiție, englezul făcând foarte multe greșeli. Tailandezul a profitat și a început sesiunea decisivă cu un avantaj de 6-3.
Saengkham a câștigat și primele 2 frame-uri ale sesiunii din această dimineață, cu break-uri de 53 și 56 de puncte, după care Murphy a făcut 8-4. Acesta a fost însă ultimul frame câștigat de englez la această ediție, tailandezul încheind partida după alte 2 frame-uri consecutive, cu break-uri consistente de 60, respectiv 76 de puncte.
La finalul meciului, jucătorul din Tailanda a fost foarte entuziasmat: "Este cea mai mare victorie a vieții mele, este visul meu. Sunt surprins. Nu am putut dormi aseară, pentru că aveam 6-3. M-am dus să dorm la 1 dimineața și m-am trezit la 5 dimineața. Încă nu pot să cred că l-am bătut. Am încercat doar să mă concentrez pe fiecare lovitură, pe ceea ce se întâmpla pe masă."
"M-am gândit la oamenii din Thailanda care mă urmăresc, sper că sunt fericiți și mândri de mine. Aș dori să joc cu Mark Selby în continuare, voi încerca să dau tot ce pot", a mai spus Noppon Saengkham, care urmează să joace în optimi cu învingătorul partidei dintre Mark Selby și Jordan Brown (5-4 după prima sesiune).
Saengkham a devenit astfel doar al 3-lea jucător tailandez care reușește o victorie la Crucible, după James Wattana și Dechawat Poomjaeng.

Murphy a fost dezamăgit la final

Prin această înfrângere Shaun Murphy își prelungește seria negativă la Crucible din ultimii ani. La ultimele 5 ediții, englezul a fost eliminat de 3 ori în primul tur și în alte 2 rânduri în optimile de finală.
Murphy a spus că nu se aștepta la o asemenea înfrângere pentru că s-a pregătit foarte bine și era într-o formă bună înaintea competiției, dar și-a lăudat adversarul la final.
"Această contraperformanță a venit ca o surpriză. Pregătirea mea a fost foarte bună, m-am antrenat mult. Forma mea a fost bună în acest sezon cu două titluri și alte finale, așa că acest lucru a fost un șoc pentru mine. Dar cu toții suntem oameni. Am fost foarte mult la egalitate de-a lungul întregului meci. Probabil că cele mai proaste două zile ale anului meu de snooker s-au reunit în cel mai rău moment posibil. Noppon a jucat foarte bine, nu pot decât să îl felicit. Am făcut greșeli, dar asta s-a datorat faptului că el a făcut presiune asupra mea", a spus Murphy la finalul meciului.
De asemenea a evitat să pună acest eșec pe seama suferinței datorate morții bunului său prieten Brandon Parker: "Am venit aici dorind să onorez memoria lui Brandon cât de mult pot. Visam să câștig titlul și să-l dedic lui. Dar l-aș dezonora spunând că dispariția lui mi-a creat o problemă. Acesta este doar un turneu de snooker. Am încercat tot posibilul și am pierdut".
Campionatul Mondial de Snooker continuă în direct și în exclusivitate la Eurosport. În această după amiază va avea loc sesiunea decisivă a întâlnirii Mark Selby-Jordan Brown (5-4 duopă prima sesiune) și prima sesiune a meciului dintre Steven Maguire și Martin Gould. În sesiunea de seară se va decide partida Mark Allen-Jamie Clarke (5-4 după sesiunea de azi dimineață) și va începe disputa dintre Barry Hawkins și Alexander Ursenbacher.
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15
Snooker
Ronnie O'Sullivan, la 46 de ani! Povestea unuia dintre cele mai mari genii din istoria sportului
05/12/2021 LA 11:36