Pus față în față cu cel mai rapid jucător din circuit, Thepchaiya Un-Nooh, cvintuplul campion mondial s-a desprins la 3-0 pe tabelă după doar o jumătate de oră de joc. O’Sullivan a reușit break-uri de 101, 85 și 115 puncte, în timp ce adversarul său nu și-a trecut în cont decât 19 puncte.
Aflat pentru a 28-a oară la Crucible, O’Sullivan i-a oferit o șansă lui Un-Nooh în jocul al patrulea, înaintea primei pauze a meciului, printr-o ratare la bilă roșie apărută la buzunarul de mijloc, însă thailandezul nu a reușit break-ul câștigător, oprindu-se după doar 42 de puncte.
Evoluând la viteză amețitoare, cu o medie de doar 13,4 secunde pe lovitură, O’Sullivan a reușit închiderea de masă pentru a se desprinde la 4-0 pe tabelă, după un break de 74 de puncte.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
ACUM 20 ORE

Ronnie O'Sullivan, în viteză de croazieră de la primul, până la ultimul joc

Ronnie a făcut spectacol încă de la intrarea în arenă: a zâmbit când a fost primit cu aplauze virtuale, înregistrate, iar salutul cu Un-Nooh a devenit viral pe rețelele de socializare.
Chiar dacă după pauză nu a mai reușit să treacă de borna celor 100 de puncte, "Racheta" a păstrat aceeași viteză la masă, rămânând cu media loviturilor la sub 13,5 secunde. Un-Nooh a reușit să pună o virgulă în seria englezului doar în jocul cu numărul șapte, când un break de 69 de puncte i-a asigurat "jocul de onoare". O'Sullivan a avut nevoie de două vizite la masă și break-uri de 40 și 41 de puncte pentru a-și adjudeca frame-ul al optulea, punând punct sesiunii cu un break de 65 de puncte.
O'Sullivan mai are nevoie de doar două jocuri, la reluarea partidei, luni - de la ora 12.00, pentru a-și asigura biletul pentru optimi, acolo unde îl așteaptă un alt reprezentant al Asiei, chinezul Ding Junhui, venit după o victorie muncită, 10-9, în runda inaugurală.
VIDEO: Primul frame al meciului a însemnat și primul "century" pentru cel mai talentat jucător de snooker din istorie.

World Championship : O'sullivan break de peste 100 de puncte în primul frame cu Un-Nooh

Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
ACUM 21 ORE
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46