Ding Junhui a reușit trei break-uri de peste 100 de puncte în duelul cu englezul Mark King: a deschis duelul cu un 104, a reușit apoi cel mai break al partidei în jocul cu numărul 11 – 125 puncte și și-a mai trecut în cont un 119 în jocul al 13-lea, reușind apoi ceea ce părea a fi o desprindere decisivă, la 9-7, însă a avut emoții mari pentru calificare.

La startul sesiunii decisive, chinezul avea un avans fragil, 5-4 în fața lui Mark King, jucător revenit în arena de la Crucible pentru prima dată din 2013 încoace. Chiar dacă nu a reușit decât un singur break de peste 50 de puncte în sesiunea decisivă (51 de puncte, în chiar primul joc), Mark King a reușit să pună presiune în jocurile încâlcite pe Ding, iar la scorul de 8-9 a taxat o decizie neinspirată a chinezului, venită după un fault al englezului, împingând meciul la scorul de 9-9, spre "loteria" unui ultim frame. O primă bătălie decisivă în jocul al 18-lea s-a dat la bila albastră, iar Mark King a fost primul care a lăsat o poziție favorabilă. Ding a forțat lovitura de buzunar și obținerea unei poziții avantajoase la bila roz, însă nu a putut s-o trimită în buzunar. Cu doar două bile rămase pe masă, Mark King s-a salvat cu o lovitură fantastică, cu manta, spre buzunarul verde, reușind apoi cu lejeritate să împingă și bila neagră în buzunarul superior stâng, pentru intrarea joc decisiv.
Snooker
Ronnie O'Sullivan, ironie la adresa marelui său "inamic": "Nu ai vrut să faci un "Selby", nu?"
ACUM 2 ORE

Ding Junhui, în turul 2 la Crucible, după joc decisiv

Ding Junhui a avut prima șansă și în jocul decisiv, însă și-a întrerupt vizita la masă după doar 36 de puncte, ratând o lovitură combinată și oferindu-i o nouă oportunitate adversarului său. Mark King a răspuns cu break de 35 de puncte, lăsând din nou bila neagră pe marginea buzunarului. În cele din urmă, Ding Junhui s-a impus în jocul de siguranță.
Ding Junhui își așteaptă acum rivalul în optimi, din partida-vedetă a primului tur, dintre cei mai rapizi jucători din circuitul profesionist, Ronnie O’Sullivan și thailandezul Thepchaiya Un-Nooh.
  • Cel mai bun rezultat al lui Ding Junhui la Crucible a fost finala jucată în 2016 și pierdută în fața lui Mark Selby (18-14 pentru englez). În două rânduri, cel mai de succes jucător de snooker al Chinei a mai atins faza semifinalelor la Crucible (2011 și 2017).
Stuart Bingham (10-7 în fața debutantului Ashley Carty), Judd Trump (învingător, vineri, cu 10-8 în fața lui Tom Ford) și Kyren Wilson (care a beneficiat de retragerea lui Anthony Hamilton) sunt ceilalți jucători care și-au mai asigurat deja prezența în faza optimilor de finală la Crucible.
Scottish Open
Așa arată perfecțiunea în snooker! Judd Trump, break maxim la Scottish Open
ACUM 15 ORE
Scottish Open
Judd Trump, al 2-lea 147 în decurs de 3 săptămâni! Englezul a defilat în primul tur la Scottish Open
ACUM 19 ORE