Ding Junhui a reușit trei break-uri de peste 100 de puncte în duelul cu englezul Mark King: a deschis duelul cu un 104, a reușit apoi cel mai break al partidei în jocul cu numărul 11 – 125 puncte și și-a mai trecut în cont un 119 în jocul al 13-lea, reușind apoi ceea ce părea a fi o desprindere decisivă, la 9-7, însă a avut emoții mari pentru calificare.

La startul sesiunii decisive, chinezul avea un avans fragil, 5-4 în fața lui Mark King, jucător revenit în arena de la Crucible pentru prima dată din 2013 încoace. Chiar dacă nu a reușit decât un singur break de peste 50 de puncte în sesiunea decisivă (51 de puncte, în chiar primul joc), Mark King a reușit să pună presiune în jocurile încâlcite pe Ding, iar la scorul de 8-9 a taxat o decizie neinspirată a chinezului, venită după un fault al englezului, împingând meciul la scorul de 9-9, spre "loteria" unui ultim frame. O primă bătălie decisivă în jocul al 18-lea s-a dat la bila albastră, iar Mark King a fost primul care a lăsat o poziție favorabilă. Ding a forțat lovitura de buzunar și obținerea unei poziții avantajoase la bila roz, însă nu a putut s-o trimită în buzunar. Cu doar două bile rămase pe masă, Mark King s-a salvat cu o lovitură fantastică, cu manta, spre buzunarul verde, reușind apoi cu lejeritate să împingă și bila neagră în buzunarul superior stâng, pentru intrarea joc decisiv.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
IERI LA 07:57

Ding Junhui, în turul 2 la Crucible, după joc decisiv

Ding Junhui a avut prima șansă și în jocul decisiv, însă și-a întrerupt vizita la masă după doar 36 de puncte, ratând o lovitură combinată și oferindu-i o nouă oportunitate adversarului său. Mark King a răspuns cu break de 35 de puncte, lăsând din nou bila neagră pe marginea buzunarului. În cele din urmă, Ding Junhui s-a impus în jocul de siguranță.
Ding Junhui își așteaptă acum rivalul în optimi, din partida-vedetă a primului tur, dintre cei mai rapizi jucători din circuitul profesionist, Ronnie O’Sullivan și thailandezul Thepchaiya Un-Nooh.
  • Cel mai bun rezultat al lui Ding Junhui la Crucible a fost finala jucată în 2016 și pierdută în fața lui Mark Selby (18-14 pentru englez). În două rânduri, cel mai de succes jucător de snooker al Chinei a mai atins faza semifinalelor la Crucible (2011 și 2017).
Stuart Bingham (10-7 în fața debutantului Ashley Carty), Judd Trump (învingător, vineri, cu 10-8 în fața lui Tom Ford) și Kyren Wilson (care a beneficiat de retragerea lui Anthony Hamilton) sunt ceilalți jucători care și-au mai asigurat deja prezența în faza optimilor de finală la Crucible.
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
IERI LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
IERI LA 04:38