Campionul mondial din 2015 a avut câteva emoții înainte de a-și adjudeca victoria, însă în cele din urmă li s-a alăturat în optimi lui Judd Trump (învingător, vineri, cu 10-8 în fața lui Tom Ford) și Kyren Wilson (care a beneficiat de retragerea lui Anthony Hamilton).
Bingham a început sesiunea de sâmbătă cu avantaj minim, 5-4, însă a pornit tare din blocstarturi și, cu break-uri de 109, 96, 57 și 58 de puncte, s-a distanțat pe tabelă, 9-4. Jucătorul în vârstă de 44 de ani a fost însă ezitant după scurta pauză dintre reprize și a cedat următoarele trei frame-uri, iar situația părea că îi va scăpa de sub control la fel ca în 2019, când, de la 8-1 în fața lui Graeme Dott, a ajuns să dispute joc decisiv pentru calificarea în turul secund. Sâmbătă însă, fostul câștigător de la Crucible a închis conturile mai simplu, cu un break de 84 de puncte, pentru 10-7, calificându-se astfel pentru a opta oară în turul doi la Campionatul Mondial.
Mă simțeam excelent la 9-4, dar am ridicat piciorul de pe accelerație și am început să îmi aduc aminte de meciul cu Dott. Mă bucur că am reușit să închei cu un break consistent. | Stuart Bingham
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
ACUM 13 ORE
Pentru un loc în sferturi, Stuart Bingham va lupta cu învingătorul meciului dintre Mark Williams și Allan McManus (4-5 după prima sesiune).
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
ACUM 13 ORE
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
ACUM 16 ORE