Campionul mondial din 2015 a avut câteva emoții înainte de a-și adjudeca victoria, însă în cele din urmă li s-a alăturat în optimi lui Judd Trump (învingător, vineri, cu 10-8 în fața lui Tom Ford) și Kyren Wilson (care a beneficiat de retragerea lui Anthony Hamilton).
Bingham a început sesiunea de sâmbătă cu avantaj minim, 5-4, însă a pornit tare din blocstarturi și, cu break-uri de 109, 96, 57 și 58 de puncte, s-a distanțat pe tabelă, 9-4. Jucătorul în vârstă de 44 de ani a fost însă ezitant după scurta pauză dintre reprize și a cedat următoarele trei frame-uri, iar situația părea că îi va scăpa de sub control la fel ca în 2019, când, de la 8-1 în fața lui Graeme Dott, a ajuns să dispute joc decisiv pentru calificarea în turul secund. Sâmbătă însă, fostul câștigător de la Crucible a închis conturile mai simplu, cu un break de 84 de puncte, pentru 10-7, calificându-se astfel pentru a opta oară în turul doi la Campionatul Mondial.
Mă simțeam excelent la 9-4, dar am ridicat piciorul de pe accelerație și am început să îmi aduc aminte de meciul cu Dott. Mă bucur că am reușit să închei cu un break consistent. | Stuart Bingham
Snooker
David Gilbert a abandonat din senin în meciul cu Andy Hicks, din calificările Mastersului German
IERI LA 07:54
Pentru un loc în sferturi, Stuart Bingham va lupta cu învingătorul meciului dintre Mark Williams și Allan McManus (4-5 după prima sesiune).
Snooker
David Gilbert, abandon inexplicabil în meciul cu Andy Hicks din calificările la Mastersul German
IERI LA 07:23
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24