Snooker

CM Snooker: Bingham, “bântuit” de amintirea debutului de anul trecut, are acces în turul 2

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Stuart Bingham

Credit imagine: Eurosport

DeCezara Paraschiv
01/08/2020 la 14:27 | Actualizat 01/08/2020 la 15:02

Stuart Bingham, câștigătorul Masters-ului din acest an, s-a calificat în turul al doilea la Campionatul Mondial de snooker, învingându-l într-un duel sută la sută englez pe debutantul Ashley Carty, scor 10-7.

Campionul mondial din 2015 a avut câteva emoții înainte de a-și adjudeca victoria, însă în cele din urmă li s-a alăturat în optimi lui Judd Trump (învingător, vineri, cu 10-8 în fața lui Tom Ford) și Kyren Wilson (care a beneficiat de retragerea lui Anthony Hamilton).

Bingham a început sesiunea de sâmbătă cu avantaj minim, 5-4, însă a pornit tare din blocstarturi și, cu break-uri de 109, 96, 57 și 58 de puncte, s-a distanțat pe tabelă, 9-4. Jucătorul în vârstă de 44 de ani a fost însă ezitant după scurta pauză dintre reprize și a cedat următoarele trei frame-uri, iar situația părea că îi va scăpa de sub control la fel ca în 2019, când, de la 8-1 în fața lui Graeme Dott, a ajuns să dispute joc decisiv pentru calificarea în turul secund. Sâmbătă însă, fostul câștigător de la Crucible a închis conturile mai simplu, cu un break de 84 de puncte, pentru 10-7, calificându-se astfel pentru a opta oară în turul doi la Campionatul Mondial.

Snooker

#SearaDeSnooker | Crucible, sub lupa lui Alex Crișan: "McGill a împrumutat un joc tactic formidabil"

ACUM 8 ORE

Mă simțeam excelent la 9-4, dar am ridicat piciorul de pe accelerație și am început să îmi aduc aminte de meciul cu Dott. Mă bucur că am reușit să închei cu un break consistent. | Stuart Bingham

Pentru un loc în sferturi, Stuart Bingham va lupta cu învingătorul meciului dintre Mark Williams și Allan McManus (4-5 după prima sesiune).

Snooker

#SearaDeSnooker: Selby l-a taxat pe O'Sullivan în a doua sesiune. Reacție necontrolată a lui Ronnie

ACUM 10 ORE
Snooker

Galerie Foto | #SearaDeSnooker: Ultimii zece campioni mondiali

ACUM 11 ORE
Subiecte asemănătoare
Snooker
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol