După ce a obținut două victorii în calificările disputate la Institutul Englez de Sport din Sheffield, asigurându-și astfel prezența la Crucible, Anthony Hamilton a decis să se retragă înainte de startul meciurilor de pe tabloul principal, invocând motive medicale.
Hamilton a fost diagnosticat de mai mult timp cu astm cronic, iar teama de infectare cu noul coronavirus l-a determinat să refuze prezența la regalul de snooker, anunță World Snooker Tour, pe site-ul oficial. “A fost o decizie foarte dificilă pentru mine. Am fost realmente foarte impresionat de felul în care World Snooker și organizatorii au gestionat calificările, au reușit să îi facă pe toți jucătorii să se simtă în siguranță. Înțeleg că respectă toate măsurile guvernamentale și au implementat măsuri de protecție semnificative pentru întrecerea de la Crucible, însă, din cauza stării mele de sănătate, am decis să nu joc pe tabloul principal”, a transmis jucătorul în vârstă de 49 de ani, într-un comunicat oficial.
Anthony Hamilton, aflat pe locul 48 în ierarhia mondială, a debutat în calificări în turul al treilea, învingându-l mai întâi pe englezul Sam Craigie, 6-3, apoi pe scoțianul Scott Donaldson, 10-5.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59

Ce se întâmplă pe tabloul principal de la Crucible, după retragerea lui Anthony Hamilton

Conform tragerii la sorți efectuate miercuri, Anthony Hamilton ar fi trebuit să îl înfrunte în primul tur la Crucible pe englezul Kyren Wilson.
Ca urmare a retragerii lui Anthony Hamilton, World Snooker Tour a transmis că Wilson se califică automat în runda optimilor de finală de la Campionatul Mondial.
World Snooker Tour a mai transmis și faptul că Anthony Hamilton va încasa cecul de 20.000 de lire sterline oferit tuturor jucătorilor calificați pe tabloul principal, iar rezultatul său va fi contabilizat în clasamentul mondial.
Hamilton a avut un mesaj și pentru colegii săi din circuit: "Vreau să le cer scuze colegilor mei din calificări. Lui Sam Graigie și lui Scott Donaldson. Îi asigur că intenționam să joc la Crucible. Abia după ce am terminat meciurile din calificări am reușit să analizez așa cum se vine riscurile la care m-aș fi expus, luând în considerare cele mai recente informații și discuțiile cu cei de la World Snooker Tour. Sunt devastat că nu pot să joc, pentru că acesta este cel mai bun turneu și Crucible este casa snookerului."

Cuvinte dure aruncate de Hamilton în mass-media înainte de a se retrage

În urmă cu câteva zile, Ronnie O'Sullivan a contestat și el decizia de a permite accesul fanilor în Teatrul Crucible, pentru competiția care se va desfășura în perioada 31 iulie - 16 august. ”Cred că este un risc inutil. Nu cred că ar trebui să punem viețile oamenilor în pericol. Dacă putem să îi eliberăm de stres, ar trebui să o facem”, a declarat Ronnie pentru BBC Radio 5.
Potrivit "Daily Mail", Anthony Hamilton a catalogat în termeni și mai duri decizia de a permite accesul fanilor la Crucible. Englezul a declarat că este o decizie "ridicolă" care ar putea duce la moartea cuiva "fără niciun rost".
Un număr redus de spectatori va putea asista la turneul care va avea loc la Crucible Theatre din Sheffield, Anglia. Campionatul Mondial de Snooker a profitat de faptul că ”guvernului britanic a decis ca, la un număr redus de evenimente sportive, să se testeze recomandările din 'faza a cincea' a relaxării măsurilor anti-coronavirus, privind întoarcerea fanilor la evenimntele sportive de elită”, se arăta într-un comunicat al World Snooker Tour (WST).
A 44-a ediție a Campionatului Mondial de snooker va începe vineri, 31 iulie, de la 12:00 și se va încheia pe 16 august, ultima sesiune fiind programată să înceapă de la ora 21:00. Toate cele 17 zile ale turneului vor putea fi urmărite pe Eurosport și Eurosport Player.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23