Miercuri la prânz a fost efectuată tragerea la sorți pentru tabloul principal, cei 16 jucători din calificări care și-au câștigat dreptul de participare la Crucible fiind repartizați în duelurile din turul întâi, unde vor înfrunta sportivi din Top 16 mondial. Judd Trump va încerca să își apere trofeul și să rupă blestemul de 43 de ani de la Crucible.
Cu siguranță, cel mai savuros duel al primului tur al Mondialului de Snooker se anunță a fi confruntarea dintre Ronnie O'Sullivan și cel mai rapid jucător de snooker al momentului, Thepchaiya Un-Nooh, care impresionează cu o medie stagională de doar 16 secunde pe lovitură. "Racheta" deține recordul pentru cel mai rapid break maxim din istorie, reușit chiar la Campionatul Mondial (5 minute, 20 secunde). Thailandezul a trecut în calificări cu 6-1 de Dominic Dale și cu 10-7 la "Ziua Judecății" de Liam Highfield. În 2019, Un-Nooh a fost singurul jucător care a reușit să îl ducă în joc decisiv pe Judd Trump, cel care avea să se încoroneze în premieră campion mondial.

Tabloul complet pentru Campionatul Mondial de Snooker de la Crucible, 2020:

Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59
Judd Trump (Anglia, 1) - Tom Ford (Anglia)
Yan Bingtao (China, 16) - Elliot Slessor (Anglia, debutant)
Stephen Maguire (Scoția, 9) - Martin Gould (Anglia)
Kyren Wilson (Anglia, 8) - Anthony Hamilton (Anglia)

John Higgins (Scoția, 5) - Matthew Stevens (Țara Galilor)
David Gilbert (Anglia, 12) - Kurt Maflin (Norvegia)
Jack Lisowski (Anglia, 13) - Anthony McGill (Scoția)
Mark Allen (Irlanda de Nord, 4) - Jamie Clarke (Țara Galilor, debutant)
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Mark Williams (Țara Galilor, 3) - Allan McManus (Scoția)
Stuart Bingham (Anglia, 14) - Ashley Carty (Anglia, debutant)
Ding Junhui (China, 11) - Mark King (Anglia)
Ronnie O’Sullivan (Anglia, 6) - Thepchaiya Un-Nooh (Thailanda)

Mark Selby (Anglia, 7) - Jordan Brown (Irlanda de Nord, debutant)
Shaun Murphy (Anglia, 10) - Noppon Saengkham (Thailanda)
Barry Hawkins (Anglia, 15) - Alexander Ursenbacher (Elveția, debutant)
Neil Robertson (Australia, 2) - Liang Wenbo (China)
Ronnie O’Sullivan, cel mai titrat jucător de snooker al momentului, se află pe o jumătate de tablou aglomerată, care adună la start nu mai puțin de șase câștigători ai Campionatului Mondial. “Racheta”, locul șase în clasamentul mondial, nu a mai avansat dincolo de faza sferturilor de finală începând din 2015, iar traseul său virtual este unul de foc. După duelul cu noul "Speedy Gonzalez" din snooker, englezul are proiectat un duel în optimi cu Ding Junhui, apoi un sfert cu mereu periculosul Mark Williams și o semifinală fie cu Neil Robertson (campion în 2010), fie cu Mark Selby (campion în 2014, 2016 și 2017).
Pentru Mark Selby, aflat în căutarea unui al patrulea titlu mondial al carierei, culoarul pare și mai dificil, cu un posibil duel disputat de-a lungul a 25 de jocuri în optimi cu Shaun Murphy, urmat de un duel în sferturi cu Neil Robertson sau Barry Hawkins, finalist în 2013 la Crucible. Selby va începe cursa împotriva unuia dintre cei cinci debutanți de la Crucible, Jordan Brown, partenerul de antrement al fostului campionul de la Masters (2018), Mark Allen. De altfel, "The Pistol" a fost primul care și-a felicitat conaționalul pentru calificarea la Crucible, exprimându-și și speranța că îl va evita la tragerea la sorți.
Judd Trump dă start cursei de apărare a trofeului vineri, 31 august, împotriva lui Tom Ford, aflat la a patra sa prezență la Crucible. Englezul din Glen Parva nu a obținut până acum nici măcar o victorie la Crucible, la precedentele trei vizite. În semifinale, pe secțiunea superioară a tabloului, fanii snookerului s-ar putea delecta cu o rejucare a finalei de anul trecut, între “Asul din Pachet” și “Vrăjitorul” John Higgins, sau cu un duel între câștigătorul Masters-ului din 2018, Mark Allen, și deținătorul titlului mondial.
Neil Robertson a tras unul dintre cei mai incomozi adversari pentru turul întâi, urmând să îl înfrunte pe chinezul Ling Wenbo, într-o rejucare a finalei Campionatului Regatului Unit din 2015. Wenbo a trecut cu mari emoții de "Ziua Judecății", impunându-se abia în joc decisiv în fața lui Fergal O'Brien, 10-9.
Învinsul ultimelor trei finale de Campionat Mondial, John Higgins, va debuta în 2020 cu un duel în fața unui vechi rival, Matthew Stevens. Cei doi s-au înfruntat de trei ori la Crucible între 2001 și 2008, scoțianul triumfând în semifinala din 2001, galezul - în sfertul din 2002, ultimul duel revenindu-i din nou lui Higgins.
Anthony McGill, performerul tablourilor de calificare, ajuns la Crucible cu doar câte un joc cedat în fiecare dintre cele două meciuri disputate la Insitutul Englez de Sport din Sheffield, îl va înfrunta în turul întâi pe Jack Lisowski

Formatul competițional la Campionatul Mondial de Snooker

Turul 1: „cel mai bun din” 19 jocuri (primul la 10)
Optimi: „cel mai bun din” 25 de jocuri (primul la 13)
Sferturi: „cel mai bun din” 25 de jocuri (primul la 13)
Semifinale: „cel mai bun din” 33 de jocuri (primul la 17)
Finala: „cel mai bun din” 35 de jocuri (primul la 18)

Premiile de la Campionatul Mondial de Snooker (31 iulie – 16 august):

Campion: 500.000 lire sterline
Finalist: 200.000 lire sterline
Semifinaliști: 100.000 lire sterline
Sferturi: 50.000 lire sterline
Optimi: 30.000 lire sterline
Turul 1: 20.000 lire sterline (jucători veniți din calificări)
Cel mai mare break: 15.000 lire sterline
Fond total de premiere: 2.395.000 lire sterline
Bonus pentru realizarea break-ului maxim: 40.000 lire sterline
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23