Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, elogiat de Mark Selby, înaintea duelului direct, de la Players Championship! "Nu sunt intimidat"

Dani Morar

Actualizat 21/02/2024 la 21:17 GMT+2

Ronnie O'Sullivan și Mark Selby se vor duela în sferturile de finală ale Players Championship. Selby a trecut de Barry Hawkins, iar după meci a vorbit la superlativ despre viitorul său adversar, de care, a spus însă, că nu se teme în vreun fel.

Ronnie O'Sullivan - Mark Selby, meci de gală la Players Championship! "Bufonul", victorie cu Hawkins

Ronnie O'Sullivan și Mark Selby se întâlnesc în cel mai tare sfert de finală de la Players Championship. Septuplul campion mondial s-a impus în fața lui Zhou Yelong, în timp ce Selby a trecut azi de Barry Hawkins cu 6-3, după ce a revenit de la 0-2 și 2-3. O'Sullivan și Selby s-au duelat o singură dată în acest sezon, în semifinalele Mastersului de la Shanghai, când Ronnie a câștigat cu 10-7.
După meciul cu Hawkins, Selby a vorbit despre meci, dar și despre înfruntarea care îl așteaptă cu Ronnie, având doar cuvinte de laudă la adresa "Rachetei".
"Am început slab în primele frame-uri și Barry a început să pună stăpânire pe joc. Este un jucător formidabil și a avut șansa de a se desprinde la 3-0. Dacă se ducea la 3-0, atunci putea face și 4-0, iar meciul era departe pentru mine.
Din fericire pentru mine, a ratat mult, iar asta a schimbat jocul în favoarea mea un pic. S-a făcut 2-1, iar apoi am reușit să joc ceva mai bine. Am jucat similar cu ceea ce am arătat la Brittish Open. Dar simt o oarecare inconsistență anul acesta.
(n.r. ești unul dintre puținii jucători care nu sunt intimidați de Ronnie și succesele sale) Nu, nici pe departe. Vreau să spun că ceea ce a realizat în snooker e fenomenal. Nici nu are rost să vorbesc la superlativ despre el pentru că recordurile sale fac deja asta.
De fiecare dată când am jucat unul împotriva altuia a fost un meci frumos. După cum am mai spus, întotdeauna văd partidele cu el ca pe o provocare pentru că este cel mai mare din acest sport. Te face să realizezi și să vezi unde te afli ca joc atunci când evoluezi împotriva lui.
M-am gândit la asta (n.r. că nu a jucat împotriva lui Ronnie decât o dată din 2020 încoace). Nu îmi aminteam când am jucat ultima dată cu Ronnie, iar apoi am știut că în Shanghai. Știu că am ratat o lovitură ușoară la bila roz, iar apoi a jucat fără greșeală și m-a învins", a declarat Mark Selby, pentru WST.tv.

Ronnie O'Sullivan, discurs bizar la Players Championship

În primul tur, septuplul campion mondial s-a duelat cu Zhou Yuelong și începutul de meci a fost echilibrat, la pauză intrându-se la egalitate, scor 2-2. Ronnie probabil că a stat la masa de antrenament în timpul pauzei, pentru că la reuluare a arătat mult mai bine și nu i-a mai dat nicio șansă adversarului, impunându-se cu 6-2.
La finalul meciului, Ronnie a dat de înțeles că nu este foarte preocupat de parcursul său la Players Championship, chiar dacă este un turneu prestigios. "Racheta" a avut chiar o reacție bizară când a săus că a tratat meciul din prima rundă ca pe un antrenament plătit. Totuși, Ronnie a subliniat că se simte foarte bine în competițiile oficiale, în special datorită fanilor care se înghesuie să-l vadă jucând.
"Pentru mine, este doar o zi petrecută departe de casă. Îmi place să plec departe de casă, să fac rezervări pe Airbnb, să-mi fac programul de sală, să alerg și apoi să joc câteva frame-uri de snooker, la fel ca un antrenament plătit. Întotdeauna am fost fresh, încerc doar să fug de joc cât de mult pot. Mă simt mai fericit făcând asta. Încerc să tratez orice meci ca pe un antrenament. Iau ce pot din acest turneu. Competițiile oficiale sunt cireașa de pe tort pentru mine. Am turnee demonstrative, am munca mea de ambasador și mă axez pe asta. De aceea, uneori lipsesc de la anumite turnee. Iubesc fanii. Sunt cel mai important lucru pentru mine.Atâta timp cât fanii încă vor să mă vadă jucând, vin să mă privească și încă simt că pot oferi un spectacol în raport calitate-preț, acesta este cel mai important lucru", a spus Ronnie.
Ronnie O'Sullivan are două titluri la Players Championship, câștigate în 2018 (10-4 cu Shaun Murphy) și 2019 (10-4 cu Neil Robertson). Englezul a ajuns în finală și în 2021, dar atunci a piedut clar în fața marelui său rival, John Higgins (3-10). Ronnie O'Sullivan își va afla azi adversarul din sferturile turneului de la Telford, care se va alege în urma duelului Mark Selby - Baary Hawkins.
Toate meciurile de la Players Championship sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo