Circuitul profesionist de snooker s-a autoizolat la Milton Keynes, luptând pentru a-și continua activitatea în condițiile în care Marea Britanie se confruntă cu restricții din cauza coronavirusului. Judd Trump a fost nevoit să își reia activitatea în 2021 mai târziu decât și-ar fi dorit, abia la Masters-ul German din această săptămână, transmis în direct de Eurosport, după ce a ieșit pozitiv la testul Covid înainte de cel mai puternic turneu invitațional din calendar, tradiționalul Masters, cu Top 16 mondial la start. Forma sportivă a jucătorului care domină acest sport de doi ani nu a avut prea mult de suferit, dovadă fiind faptul că acesta a reușit să se califice în semifinalele German Masters cu lejeritate.

Trump, săgeți către World Snooker într-un interviu direct

Judd Trump a decis să rupă tăcerea într-un interviu pentru "Daily Star" care face vâlvă în Regat. "Asul din Pachet" nu a putut trece cu vedere faptul că, împreună cu jucătorul împotriva căruia a disputat ultima finală dinainte de Crăciun, Jack Lisowski, a fost scos de la Masters și, în plus, deposedat și de premiul garantat participanților, de 15.000 de lire sterline.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59
"Eu cred că testul nici măcar nu este concludent. Așa că a fost o glumă să mă retragă din turneu și să îmi refuze și banii. Nu cred că am avut Covid, m-am simțit bine, cred că testul este inexact. Când mi-au comunicat ce se întâmplă am crezut că este o farsă, i-am întrebat dacă glumesc, dar au spus că nu pot face nimic. În altă zi rezultatul ar fi putut fi altul și aș fi putut juca. Da, după Crăciun am avut câteva simptome, dar nimic mai mult decât în trecut, am crezut că este o răceală și nu mi-am bătut capul. Jackn Lisowski a fost testat după finala World Grand Prix și rezultatul a fost neconcludent. A fost testat din nou - a ieșit negativ. Așa că nu l-a avut. A venit la Masters și a ieșit pozitiv", a pledat Judd Trump.
În pauza de sărbători, Trump a călătorit la Dubai și s-a întrebat: "am trecut prin răceli mai dure. Ce să fac, să mă testez pentru că îmi curge nasul? E ridicol. În orice alt an, era considerată o răceală. Apoi World Snooker îmi ia premiul în bani...".

Barry Hearn i-a răspuns tăios lui Judd Trump

Barry Hearn conduce două sporturi profesioniste. Snooker și darts. S-a luptat pentru a obține dreptul de organizare al Campionatelor Mondiale cu spectatori, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulțumească cu un sezon de snooker ținut în spatele ușilor închise din cauza evoluției imprevizibile a situației sanitare. Acesta a "sancționat" declarațiile englezului în vârstă de 31 de ani.
"Sunt dezamăgit de comentariile lui. Judd este un mare campion și are un mare aport în sportul nostru. Dar acest statut vine și cu responsabilități, inclusiv să înțelegi probleme precum Covid, care afectează nu doar snookerul, ci și lumea întreagă. Sunt sigur că, în retrospectivă, când își va citi declarațiile, își va da seama cât de ridicole sunt. El nu este medic și, cu siguranță, nu are habar dacă un test este corect sau nu. Nu poate proba acele spuse, nu are competența. Noi am dus această luptă mai dur decât oricare alt sport și probabil că acesta este principalul motiv pentru care autoritățile ne-au permis să continuăm competițiile. Fără aceste reguli Judd și ceilalți ar fi stat acasă! Așa că, dacă ieși pozitiv la unul dintre teste nu poți contesta validitatea testului, când nu ai nicio competență în acest sens. Cred că este iritat de faptul că a pierdut premiul în bani", a contraatacat Barry Hearn, potrivit "Daily Star".
Într-un comunicat oficial, WST a transmis că testele efectuate la turneele de snooker sunt întocmai cele prevăzute de protocoalele sanitare din Regat, teste PCR considerate a avea cea mai mare acuratețe, nu teste rapide. Surse medicale, prin vocea doctorului Akbar de Medici, director Cavendish Health, a dat asigurări că "s-a acumulat o experiență relevantă în testarea anti-Covid și sportivii de performanță ai beneficiat de testare la standard 'gold' începând cu martie 2020".
  • Judd Trump va juca sâmbătă în demifinalele German Masters, de la ora 16:00, împotriva lui Barry Hawkins. A doua semifinală este Tom Ford - Jack Lisowski, de la ora 21:00. Turneul este în transmisiune pe canalele Eurosport.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23