Ronnie poate câștiga al șaselea titlu din carieră și să îi egaleze astfel pe Steve Davis și Ray Reardon. Competiția va începe pe 31 iulie la Sheffield, acolo unde vor participa cei mai mari jucători ai lumii pentru presmiul de 500.000 de lire.
El are multe amintiri de când a participat prima dată la Crucible ca adolescent în 1993, însă se poate bucura de acest sport și ca fan. Ronnie, care este favoritul numărul șase în acest an, și-a amintit că a urmărit un meci între campionul mondial de la acea vreme John Parrott și Tony Knowles în 1992 când Parrot a beneficiat din partea unei greșeli flagrante a legendarului arbitru Len Ganley pentru a câștiga cu 13-4 în optimile de finală.
”Unul dintre momentele mere preferate a fost meciul dintre John Parrott și Tony Knowles. Îmi amintesc că l-am urmărit la televizor. Parrot era aproape de un snooker cu bila maro. A ratat iar arbitrul a spus: ”greșeală 4 și ratare”. Tony Knowles i-a spus arbitrului: ”Da, pune alba la loc”.
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
IERI LA 14:33
”Parrott se poziționează apoi să lovească bilele maro, albastru, roz și negru. Knowlsey este extrem de nervos. I-a spus arbitrului: ”Nu putea să vadă bila maro!” Săracul Knowsley. Se ridica de pe scaun, era extrem de nervos. Dar a fost amuzant”, povestește Ronnie.

Ronnie O'Sullivan despre momentul în care s-a îndrăgostit de snooker

Ronnie a recunoscut că a deveni dependent de acest sport când Dennis Taylor a băgat ultima bilă neagră în victoria sa cu 18-17 în fața lui Steve Davis în finala Campionatului Mondial din 1985, un meci urmărit de 18,5 milioane de persoane pe BBC2 în Marea Britanie, un record.
Totul a avut loc la un an după ce colegul său de la Eurosport, Jimmy White, a pierdut cu 18-16 în finala din 1984: ”Îmi aduc aminte că m-am uitat la Mondialul din 1984, dar am devenit cu adevărat pasionat când aveam 9 sau 10 ani”, susține O'Sullivan.
”Eram plecat undeva și încercam să mă uit la finala din 1985 dintre Steve Davis și Dennis Taylor. Asta este prima mea amintire despre snooker la Crucible. Desigur, Dennis a câștigat cu 18-17. Ce meci să te încurajeze să devii bun la acest sport!”, a afirmat el.
Snooker
Interviu cu David Goajgă, o mare speranță a snookerului din România
IERI LA 14:06
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46