Emma Răducanu a câştigat US Open, venind din calificări, fără a obţine în prealabil vreo victorie în turneele normale din circuitul WTA (făcuse optime la Wimbledon, alt turneu de Mare Şlem).
După New York, Răducanu a fost copleşită de atenţia care i s-a dat, iar presiunea la care e supusă constant de media din Regat e prea puternică, iar adolescenta nu ştie să o gestioneze. Cel puţin asta crede marele Ronnie O'Sullivan că se întâmplă cu sportiva de 18 ani, care, la Cluj, ultimul turneu la care a participat, a arătat departe de nivelul de la Flushing Meadows. Britanica a fost zdrobită la Transylvania Open în sferturi de Marta Kostyuk, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat 58 de minute de joc şi în care Emma a comis nu mai puţin de 40 de greşeli neforţate.
Un fin psiholog, Ronnie O'Sullivan o urmăreşte pas pe pas pe eroina britanicilor şi e de părere că prestaţiile de după US Open sunt atât de neconvingătoare din cauza presiunii. La New York, venea din calificări şi nu avea nimic de pierdut. Acum, situaţia e total diferită, toţi aşteptându-se la noi şi noi momente magice din partea ei.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
ACUM 2 ORE
"O urmăresc foarte atent pe Emma Răducanu şi vă spun că sunt foarte îngrijorat pentru ea. Se pune o presiune imensă pe umerii ei. Cel mai bun lucru pe care poate să îl facă e să îl sune pe psihiatrul sportiv Steve Peters, el are abilitatea să o îndrume spre ce trebuie făcut", a spus Ronnie pentru Eurosport, pentru ca apoi să adauge: "Emma nu are nevoie să i se spună cum să lovească mingea sau ce strategie să adopte în partide, ci are nevoie de un om care să o înveţe să îndepărteze presiunea pe care o simte. O iubesc pe Emma şi vă spun că, dacă îl va include pe Steve Peters în echipa ei, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar face".

Ronnie O'Sullivan, paralizat de presiune, în finala Campionatului Mondial

Ronnie O'Sullivan are atât de multă experienţă în condiţii de presiune extremă încât sfatul lui cu siguranţă că e unul avizat.
"Racheta" s-a dat exemplu chiar pe el, în 2001, în prima sa finală de Mondial. Deşi ajunsese la 26 de ani şi avea o experienţă mult mai mare decât Răducanu acum, Ronnie s-a blocat în faţa marelui său rival, John Higgins. În cele din urmă, după ce a discutat cu Steve Peters, "Expresul din Essex" a fost capabil să se întoarcă în foaierul teatrului Crucible şi să evolueze la cel mai înalt nivel, învingându-l pe scoţian cu 18-14.
"Sunt aşteptări mari de la sportivii de top şi poţi claca foarte uşor. Apare o frică pe care nu o poţi controla. Am păţit-o şi eu, chiar în finală de Campionat Mondial. Aveam 15-10 pe tabelă şi simţeam că nu mă pot întoarce în arenă, paralizasem. L-am sunat pe Steve Peters şi după 10 minute vedeam lucrurile total diferit", a mai spus Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan şi John Higgins, doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile vor avea o nouă bătălie azi, la English Open, în semifinale (în direct pe Eurosport şi Eurosport Player). Partida începe de la ora 15:00 și precede a doua semifinală, dintre Mark King și Neil Robertson.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12