Emma Răducanu a câştigat US Open, venind din calificări, fără a obţine în prealabil vreo victorie în turneele normale din circuitul WTA (făcuse optime la Wimbledon, alt turneu de Mare Şlem).
După New York, Răducanu a fost copleşită de atenţia care i s-a dat, iar presiunea la care e supusă constant de media din Regat e prea puternică, iar adolescenta nu ştie să o gestioneze. Cel puţin asta crede marele Ronnie O'Sullivan că se întâmplă cu sportiva de 18 ani, care, la Cluj, ultimul turneu la care a participat, a arătat departe de nivelul de la Flushing Meadows. Britanica a fost zdrobită la Transylvania Open în sferturi de Marta Kostyuk, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat 58 de minute de joc şi în care Emma a comis nu mai puţin de 40 de greşeli neforţate.
Un fin psiholog, Ronnie O'Sullivan o urmăreşte pas pe pas pe eroina britanicilor şi e de părere că prestaţiile de după US Open sunt atât de neconvingătoare din cauza presiunii. La New York, venea din calificări şi nu avea nimic de pierdut. Acum, situaţia e total diferită, toţi aşteptându-se la noi şi noi momente magice din partea ei.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
"O urmăresc foarte atent pe Emma Răducanu şi vă spun că sunt foarte îngrijorat pentru ea. Se pune o presiune imensă pe umerii ei. Cel mai bun lucru pe care poate să îl facă e să îl sune pe psihiatrul sportiv Steve Peters, el are abilitatea să o îndrume spre ce trebuie făcut", a spus Ronnie pentru Eurosport, pentru ca apoi să adauge: "Emma nu are nevoie să i se spună cum să lovească mingea sau ce strategie să adopte în partide, ci are nevoie de un om care să o înveţe să îndepărteze presiunea pe care o simte. O iubesc pe Emma şi vă spun că, dacă îl va include pe Steve Peters în echipa ei, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar face".

Ronnie O'Sullivan, paralizat de presiune, în finala Campionatului Mondial

Ronnie O'Sullivan are atât de multă experienţă în condiţii de presiune extremă încât sfatul lui cu siguranţă că e unul avizat.
"Racheta" s-a dat exemplu chiar pe el, în 2001, în prima sa finală de Mondial. Deşi ajunsese la 26 de ani şi avea o experienţă mult mai mare decât Răducanu acum, Ronnie s-a blocat în faţa marelui său rival, John Higgins. În cele din urmă, după ce a discutat cu Steve Peters, "Expresul din Essex" a fost capabil să se întoarcă în foaierul teatrului Crucible şi să evolueze la cel mai înalt nivel, învingându-l pe scoţian cu 18-14.
"Sunt aşteptări mari de la sportivii de top şi poţi claca foarte uşor. Apare o frică pe care nu o poţi controla. Am păţit-o şi eu, chiar în finală de Campionat Mondial. Aveam 15-10 pe tabelă şi simţeam că nu mă pot întoarce în arenă, paralizasem. L-am sunat pe Steve Peters şi după 10 minute vedeam lucrurile total diferit", a mai spus Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan şi John Higgins, doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile vor avea o nouă bătălie azi, la English Open, în semifinale (în direct pe Eurosport şi Eurosport Player). Partida începe de la ora 15:00 și precede a doua semifinală, dintre Mark King și Neil Robertson.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36