Australianul a câștigat duminică turneul de snooker Tour Championship, învingând în finală, cu 10-4, pe Ronnie O'Sullivan, care a pierdut cea de a cincea finală a sezonului.
Australianul a reușit cinci break-uri de 100 de puncte în finală și a câștigat șase jocuri consecutive, în sesiunea de duminică seara.
Acesta este al 20-lea titlului din carieră pentru câștigătorul Campionatului Regatului Unit.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
"Nu am văzut niciodată pe nimeni jucând atât de bine. Felul în care a mânuit tacul a fost minunat. Parcă ar fi jucat pe o masă de biliard", a declarat campionul mondial O'Sullivan, după meci.
"Nu am putut concura cu acest joc. A trebuit doar să mă așez și să mă bucur de această evoluție uimitoar.", a mai spus englezul, care în acest sezon a mai fost învins de alte patru ori în finalele Open-ului Irlandei de Nord, a Open-ului Scoției și în ce al Țării Galilor, precum și Players Championship, devenind primul jucător de snooker din istoria turneelor profesioniste care pierde 5 finale într-un singur sezon.

Robertson, după finala cu Ronnie O'Sullivan: "Așa trebuie să joc și la Mondial"

Robertson speră acum că forma bună prin care trece îl va putea ajuta să recâștige titlul mondial pe care l-a obținut în urmă cu 11 ani, australianul fiind unul dintre favoriții de la Crucible Theatre, la competiția care începe luna viitoare.
"Dacă vreau să câștig Campionatul Mondial, acesta este genul de performanță pe care va trebui să o prezint", a declarat pentru BBC Sports jucătorul în vârstă de 39 de ani, care s-a arătat mulțumit de faptul că reușit să joace foarte bine toată săptămâna, de-a lungul întregului turneu.
Tour Championship 2021 s-a defășurat la Newport, Țara Galilor, între 22 și 28 martie, fiind penultimul turneu de puncte dinainte de Campionatul Mondial de Snooker, de la Crucible Theatre, din Shefield, ce se va defășura în perioada între 17 aprilie și 3 mai și va fi transmis în direct de Eurosport.
Câștigarea Tour Championship 2021 i-a adus lui Neil Robertson un premiu în valoare de 150.000 de lire sterline, dar și urcarea pe locul 3 în ierarhia mondială.
Cel mai mare break al turneului a fost de 138 de puncte și a fost realizat de Barry Hawkins.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12