Teatrul Crucible a avut parte, joi, de un moment de magie pură. La opt ani după ultimul "147" reușit de Stephen Hendry în 2012, un alt scoțian, John Higgins, a reușit un nou break maxim la cel mai important turneu din snookerul profesionist. Astfel, contabilizăm al 11-lea break maxim reușit în istorie pe tabloul principal la Campionatul Mondial. Din păcate, meciurile de la Crucible se joacă în acest moment fără spectatori, din cauza măsurilor de precauție impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, astfel încât singurele aplauze care s-au auzit au fost cele înregistrate pe bandă.
În vârstă de 45 de ani și cu patru titluri de campion mondial în CV, John Higgins a reușit pentru a zecea oară în carieră break-ul perfect (15 bile roșii jucate cu bila neagră, plus închiderea de masă cu toate bilele colorate – galbenă, verde, maro, albastră, roz și neagră).
Prin intermediul acestui break maxim, Higgins a redus diferența la jocuri în duelul cu Maflin, jucător venit din calificări, la 5-7. Finalist la ultimele trei ediții ale întrecerii de la Crucible, Higgins a devenit favorit la câștigarea unui bonus în valoare de 55.000 de lire sterline (40.000 de lire sterline – bonusul pentru break-ul maxim și 15.000 de lire sterline premiul pentru cel mai mare break reușit la Campionatul Mondial).
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

Campionatul Mondial de Snooker: John Higgins face breakul maxim

Canadianul Cliff Thorburn a fost primul jucător care a reușit break-ul maxim la Campionatul Mondial de Snooker. Lista completă a break-urilor maxime reușite la Crucible îi mai include pe Jimmy White, Stephen Hendry, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Ali Carter și, acum, John Higgins.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15