John Higgins și Ronnie O'Sullivan s-au întâlnit în prima semifinală de la Scottish Open și meciul se anunța unul extrem de disputat, mai ales că exista și o oarecare tensiune între ei, după ce scoțianul a răspuns acid unor declarații făcute de englez, cu privire la încurajarea tinerilor să se apuce de snooker.
Partida a fost departe de a fi una pe muchie de cuțit, Higgins arătând mult mai bine încă din start. "Vrăjitorul din Wishaw" s-a distanțat repede la 3-0, dar Ronnie a dat semne de revenire și la pauză era "doar" cu 3-1. Repriza a 2-a i-a aparținut în totalitate lui Higgins, care s-a impus în final cu 6-1, aplicându-i astfel o nouă corecție eternului său rival.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Citește și:

John Higgins, coșmar pentru Ronnie O'Sullivan

Aceasta a fost a 3-a întâlnire directă dintre cei doi mari jucători în acest sezon și de fiecare dată Higgins a ieșit învingător, părând că englezul a dezvoltat un complex în fața scoțianului.
Cvadruplul campion mondial se impusese în decisiv (6-5) în semifinalele de la English Open, iar în sferturile de finală de la Champion of Champions câștigase cu același scor ca și astăzi, 6-1. În sezonul trecut, cei doi s-au întâlnit de 3 ori, Higgins câștigând în două rânduri.
Așadar, John Higgins va juca a 4-a finală a sezonului și cu siguranță va da totul pentru a câștiga, în sfârșit, un trofeu în această stagiune. Scoțianul a trăit adevărate coșmaruri în precedentele 3 finale jucate, fiind învins de Mark Allen la Openul Irlandei de Nord (9-8, după ce a condus cu 8-6), de Neil Robertson la English Open (9-8, după ce a condus cu 8-6) și de Judd Trump la Champion of Champions (10-4).
Adversarul lui Higgins din finala de mâine va fi Luca Brecel sau Anthony McGill, care se vor duela în a 2-a semifinală, meci care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu ora 21:15.
The Masters
John Higgins, victorie facilă în primul tur de la Masters! Pentru scoțian urmează un duel de gală
10/01/2022 LA 16:47
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59