Ronnie O'Sullivan s-a calificat în turul secund la Scottish Open, după o victorie fulger în fașa lui Michael Georgiou, scor 4-0. La final, ''Racheta'' a făcut o nouă serie de declarații interesante, menționând că nu și-ar dori ca fiul său să devină jucător profesionist de snooker. John Higgins a criticat în termeni duri comentariile făcute de Ronnie O'Sullivan.
"Cred că discursul său cu privire la ce sport ar trebui copiii să facă este o rușine absolută. Îl ascultam și mă gândeam că este îngrozitor pentru cineva atât de bun cum este el să stea acolo și să spună asta. Dacă tatăl meu l-ar fi auzit pe Steve Davis sau Jimmy White spunând să nu-și lase copilul la snooker... Dacă aș fi vrut atunci să joc snooker, probabil tatăl meu ar fi zis 'nu, Steve Davis spune că nu ar trebui să joci snooker, așa că nu-ți dau banii să mergi și să exersezi'. A fost groaznic ca Ronnie să spună asta – ar trebui să știe mai bine", a spus Higgins în studioul Eurosport.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52

John Higgins, critici pentru Ronnie O'Sullivan

Ronnie a oferit și o soluție prin care jucătorii mai slab cotați ar putea fi ajutați și încurajați să joace snooker. "Racheta" consideră că un sprijin financiar mai serios ar fi de bun augur și a menționat că jucătorii eliminați în primele tururi la turnee ar putea primi o parte din premiile câștigătorilor, care au o anumită stabilitate materială.
Higgins a aprobat acest pasaj din discursul 'Rachetei': "Are dreptate în ceea ce spune despre premiile în bani. Nu cred că cei mai buni jucători ar rata cecul pentru câștigător. Judd Trump a câștigat Campionul Campionilor și el a câștigat 150.000 de lire sterline, iar eu 60.000 de lire sterline. Dacă ai lua 20.000 de lire sterline din premiul lui Trump nu le-ar duce lipsa, iar acei bani ar merge către tineri".
Ronnie O'Sullivan va reveni astăzi în arenă la Scottish Open, urmând a-l întâlni în 16-imi pe chinezul Liang Wenbo. Cele mai importante partide de la Scottish Open sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15