La o ediție a Campionatului Regatului Unit cu multe surprize, Neil Robertson și Mark Selby au stabilit un duel de foc în sferturi. Aflați pe locurile 3 și, respectiv 5 în clasamentul mondial, cei doi foști deținători ai titlului mondial au completat, miercuri, primul duel de pe tabloul final de opt, având deja alte două meciuri directe disputate în sistem cel mai bun din 11 jocuri în acest sezon, la English Open și turneul Champion of Champions. Australianul s-a impus de fiecare dată cu 6-5, însă "Bufonul" are la rândul său o ancoră mentală, după ce a câștigat cu 13-7 duelul din sferturile Campionatului Mondial, în august.
Neil Robertson a fost primul care și-a câștigat biletul pentru sferturi, 6-4 în fața lui Anthony McGill. Scoțianul a condus cu 4-2, după ce reușise și două break-uri mari, de 100 și 127 de puncte, însă australianul a dat semnalul revenirii în jocul cu numărul șapte, printr-un break de 132 de puncte - unicul său "century" al zilei, câștigând mai departe toate jocurile disputate.
De partea cealaltă, Mark Selby a reușit trei break-uri de peste 100 de puncte în victoria cu 6-3 în fața conaționalului Barry Hawkins, reușind totodată și ceea ce Jimmy White a numit, în studioul Eurosport, "lovitura turneului" - o ieșire extrem de dificilă în jocul al treilea de la bila albastră, englezul reușind să dezvolte perfect ultimele două bile roșii de pe masă.
UK Championship
O nouă supriză la UK Championship! Campionul en-titre, Neil Robertson, eliminat de un amator
25/11/2021 LA 18:33
Am avut dueluri excelente cu Neil și abia aștept meciul de vineri. Nu contează că am pierdut ultimele două partide. Anul acesta, când am jucat la Campionatul Mondial, jocul de siguranță mi-a mers excelent, ceea ce este extrem de important, pentru că Neil are lovituri de distanță foarte bune. | Mark Selby

Rezultatele de miercuri, din optimile Campionatului Regatului Unit:

English Open
English Open: Mark Selby, soluție și lovitură fantastice în meciul din prima rundă
01/11/2021 LA 18:56
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06