Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'sullivan, campion pentru a 4-a oară consecutiv la Shanghai! Finală superbă cu Luca Brecel

Dani Morar

Actualizat 17/09/2023 la 17:57 GMT+3

Ronnie O'Sullivan este campion pentru a 4-a oară consecutiv la Shanghai Masters, după o finală superbă cu Luca Brecel, campionul mondial din acest an. Englezul s-a impus cu 11-9 și a luat și premiul pentru cel mai mare break al turneului.

Ronnie O'Sullivan of England plays a shot in the semi-final match against Mark Selby of England on Day 5 of World Snooker Shanghai Masters 2023 at Shanghai Stadium on September 15, 2023 in Shanghai, China.(

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan a câștigat cu 11-9 finala de la Shanghai Masters împotriva lui Luca Brecel și a cucerit premiul de 210.000 de lire sterline. "Racheta" a avut șansa de a se impune cu 11-7, dar a ratat bila de meci și i-a permis adversarului său să revină în joc.
Ronnie O'Sullivan îl conducea pe Luca Brecel cu 6-4, după prima sesiune a finalei Mastersului de la Shanghai! Belgianul putea face 5-5, dar a avut un mare ghinion în jocul 10, comițând un fault după ce a trimis în buzunar bila galbenă, iar Ronnie l-a taxat și s-a desprins pentru a doua oară la două jocuri distanță (a mai condus cu 3-1). Sesiunea decisivă a început de la ora 14:30 și a fost cel puțin la fel de spectaculoasă ca prima.
Brecel a luat primul frame din sesiunea decisivă, dar englezul a refăcut imediat diferența. Campionul mondial nu s-a lăsat și a egalat la 7, chiar dacă a ratat bila maro și nu a reușit să închidă masa.
Ronnie s-a distanțat din nou și a reușit cel mai mare break al competiției și primul de peste 100 de puncte al finalei. "Racheta" a curățat masa și a realizat un break uriaș, de 143 de puncte, luând premiul de 10.000 de lire pentru această performanță.
Ronnie și-a intrat în mână și a mai făcut un break de 120 de puncte, chiar dacă a pierdut controlul bilei albe înainte de a juca bila neagră și nu a reușit să închidă masa.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan a câștigat Shanghai Masters. Finală superbă cu Luca Brecel

Un moment incredibil a avut loc la 10-7 pentru Ronnie. El a ratat bila roz dintr-o poziție relativ ușoară și i-a dat șansa lui Brecel să se mențină în joc. Belgianul nu numai că a venit la 10-8, dar a câștigat și următorul joc pentru a se apropia la un singur joc. Campionul ultimelor 3 ediții nu a mai lăsat loc de suprize și a închis meciul cu 11-9.
Scorul întâlnirilor directe dintre Ronnie O'sullivan și Luca Brecel este acum de 4-2 în favoarea englezului. Aceștia sunt și ultimii doi câștigători ai Campionatului Mondial de snooker, fapt ce a făcut ca întâlnirea din China să fie și mai interesantă.
Ronnie O'Sullivan este acum campionul ultimelor 4 ediții a Mastersului de la Shanghai, 2017 (10-3 în finala cu Judd Trump), 2018 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2019 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2023 (11-9 cu Luca Brecel). "Racheta" a mai câștigat turneul din China și în 2009 (10-5 cu Liang Wengbo) și mai are și o finală pierdută, în 2008 (8-10 cu Rucky Walden).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo