Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'sullivan – Luca Brecel, în finala Shanghai Masters! "Racheta" are șansa revanșei, după Campionatul Mondial

Dani Morar

Actualizat 16/09/2023 la 18:35 GMT+3

Ronnie O'sullivan și Luca Brecel se vor duela în finala Shanghai Masters, după ce belgianul a reușit să îl învingă pe Neil Robertson în penultimul act, cu scorul de 10-7. Întâlnirea de duminică va fi prima dintre cei doi după victoria obținută de Brecel cu 13-10, din sferturile Campionatului Mondial.

Brecel nu-i iartă nimic lui Robertson, la Shanghai! Belgianul "a furat" un joc la care nu mai spera

Ronnie O'sullivan – Luca Brecel va fi marea finală de la Shanghai Masters. Primii doi clasați în topul mondial vor avea șansa de a-și măsura încă din nou forțele după sfertul de finală spectaculos de la Campionatul Mondial.
Belgianul se impunea atunci nesperat, după ce a fost condus cu 10-6. El a reușit să obțină 7 frame-uri consecutive și să câștige ulterior primul titlu de campion mondial din carieră.
Brecel l-a învins azi pe Neil Robertson în cea de-a doua semifinală de la Shanghai, după ce ieri, "Racheta" trecuse cu același scor de Mark Selby.
Luca s-a distanțat repede la 3-0 și a reușit să mențină avantajul până la final. Chiar dacă Roberton a venit la 3-2, belgianul a mai câștigat 3 frame-uri la rând și avea un avantaj de 6-2 în prima sesiune. Până la pauza dintre sesiuni, Robertson a mai câștigat un joc, dar nu a fost suficient.
În sesiunea a doua, australianul s-a apropiat de două ori la un singur frame, 7-6 și 8-7, dar de aici a cedat în fața campionului mondial, care are acum șansa de a-l învinge din nou pe Ronnie O'sullivan.
Scorul întâlnirilor directe dintre Ronnie O'sullivan și Luca Brecel este de 3-2 în favoarea englezului. Aceștia sunt și ultimii doi câștigători ai Campionatului Mondial de snooker, fapt ce va face ca întâlnirea din China să fie și mai interesantă.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan – Luca Brecel e finala Shanghai Masters

Ronnie O'Sullivan s-a calificat în finala Mastersului de la Shanghai, după ce l-a învins cu 10-7 pe Mark Selby. "Racheta" va lupta duminică pentru trofeu, contra lui Luca Brecel, care s-a duelat în cea de-a doua semifinală cu Neil Robertson, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Ronnie O'Sullivan este campionul ultimelor 3 ediții a Mastersului de la Shanghai, 2017 (10-3 în finala cu Judd Trump), 2018 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2019 (11-9 cu Barry Hawkins). "Racheta" a mai câștigat turneul din China și în 2009 (10-5 cu Liang Wengbo) și mai are și o finală pierdută, în 2008 (8-10 cu Rucky Walden). Adversarul său din finala actualei ediții, indiferent care va fi el, va juca pentru prima dată cu trofeul pe masă la această competiție.
Marea finală de duminică, dintre Ronnie O'Sullivan și Luca Brecel va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo