Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, prima reacție după victoria de la Shanghai, în fața lui Brecel! "Nu joc snooker pentru bani"

Dani Morar

Actualizat 17/09/2023 la 19:55 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a câștigat pentru a 4-a oară consecutiv Mastersul de la Shaghai, după victoria cu 11-9 în fața campionului mondial, Luca Brecel. Englezul a fost extrem de echilibrat după finală și a dezvăluit că acesta este turneul său favorit, în ciuda condițiilor grele pe care le-a resimțit anul acesta.

Ronnie O'Sullivan, zis lunetistul! Lovitură de distanță fabuloasă, în finala de la Shanghai

Ronnie O'Sullivan s-a impus în finala Shanghai Masters pentru a 4-a oară consecutiv, după victoria cu 11-9 în fața lui Luca Brecel. "Racheta" a obținut și o sumă uriașă, încasând 220.000 de lire sterline după performanța sa. Întrebat de premiu, el a dezvăluit că nu joacă snooker pentru bani, iar tot ce vine din acest sport e doar un bonus. De asemenea, Ronnie a vorbit de condițiile grele pe care le-a întâmpinat în acest an în China.
"E turneul meu favorit, deasupra oricărui altuia din calendar. E superb să câștig pentru a patra oară consecutiv. Am încercat să scot ce e mai bun și am dat tot ce am mai bun împotriva unor jucători din top 16. Este tipul de turneu la care chiar te entuziasmezi.
Am reușit break-ul cel mai mare azi și am câștigat 220.000 de lire sterline (210.000 pentru câștigarea turneului și 10.000 pentru cel mai mare break). Nu joc pentru bani, ci pentru acea bucurie. Fac alte lucruri pentru a produce bani. Ce vine din snooker e un bonus. Mă ajută.
A fost o bună ocazie, dar condițiile au fost grele, iar masa de joc la fel. Trebuia să îți aranjezi totul la fix, altfel îți putea juca feste. A fost puțin dificil la final, în unele situații", a declarat Ronnie, potrivit Express.co.uk.
18 victorii consecutive are Ronnie la Shanghai Masters, unde durerile de cot nu i-au dat pace. El a dezvăluit că a jucat așa pe toată durata turneului și a avut ceva dificultăți în a ridica trofeul.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan – Luca Brecel 11-9, în finala Shanghai Masters

Ronnie O'Sullivan îl conducea pe Luca Brecel cu 6-4, după prima sesiune a finalei Mastersului de la Shanghai! Belgianul putea face 5-5, dar a avut un mare ghinion în jocul 10, comițând un fault după ce a trimis în buzunar bila galbenă, iar Ronnie l-a taxat și s-a desprins pentru a doua oară la două jocuri distanță (a mai condus cu 3-1). Sesiunea decisivă a început de la ora 14:30 și a fost cel puțin la fel de spectaculoasă ca prima.
Un moment incredibil a avut loc la 10-7 pentru Ronnie. El a ratat bila roz, dintr-o poziție relativ ușoară și i-a dat șansa lui Brecel să se mențină în joc. Belgianul nu numai că a venit la 10-8, dar a câștigat și următorul joc pentru a se apropia la un singur joc. Campionul ultimelor 3 ediții nu a mai lăsat loc de surprize și a închis meciul cu 11-9.
Scorul întâlnirilor directe dintre Ronnie O'sullivan și Luca Brecel este acum de 4-2 în favoarea englezului. Aceștia sunt și ultimii doi câștigători ai Campionatului Mondial de snooker, fapt ce a făcut ca întâlnirea din China să fie și mai interesantă.
Ronnie O'Sullivan este acum campionul ultimelor 4 ediții a Mastersului de la Shanghai, 2017 (10-3 în finala cu Judd Trump), 2018 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2019 (11-9 cu Barry Hawkins) și 2023 (11-9 cu Luca Brecel). "Racheta" a mai câștigat turneul din China și în 2009 (10-5 cu Liang Wengbo) și mai are și o finală pierdută, în 2008 (8-10 cu Rucky Walden).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo