Eurosport își propune să contribuie la dezvoltarea snookerului autohton, iar promovarea tinerilor jucători face parte din acest plan. Ca atare, după ce săptămâna trecută v-am prezentat povestea lui Mario Păun, finalist la Turneul Campionilor week-end-ul precedent, astăzi în prim plan va fi Mădălin Gal, un alt tânăr jucător român foarte talentat.
Mădălin Gal este orginar din Bacău, dar locuiește de mai mulți ani în Brașov, are 18 ani și este legitimat la clubul Black Pot din orașul său de reședință. El practică snookerul de mai bine de șase ani. A participat la numeroase concursuri interne și internaționale reprezentând România inclusiv la campionate europene si mondiale de juniori si tineret.
În acest sezon, Mădălin a încheiat pe poziția a 3-a în Clasamentul General RST, reușind să câștige un turneu, RST Grand Prix III și să mai joace o finală de prestigiu, RST Masters. Cel mai mare break al carierei în competițiile oficiale este de 93 de puncte.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
ACUM 4 ORE
Citește și:

Mădălin Gal: "Kyren Wilson este jucătorul meu preferat"

În interviul acordat lui Bogdan Gamaleț, un cunoscut antrenor de snooker din România, Mădălin Gal a povestit cum s-a apucat de snooker, cât de mult se antrenează și care este jucătorul său preferat dintre marii artizani ai acestui sport.
"După ce m-am mutat la Brașov, cam prin clasa a 4-a, profesorul Mihai Dărăbanț (n.r. profesor de matematică) a intrat în clasă cu niște flyere de promovare a clubului de snooker și de atunci mi-am zis că știu ce voi face în continuare și snookerul va fi pasiunea mea principală.
Mă antrenez cam de 3-4 ori pe săptămână, câte 2-3 ore pe zi. Aș vrea să am mai mult timp, dar e și școala...
Kyren Wilson este jucătorul meu preferat. Apreciez tot la el, începând de la personalitate, activitatea în jurul mesei și, evident, calitatea jocului.", a declarat Mădălin.
Mai jos puteți urmări întreg interviul oferit de Mădălin Gal, dar și o monstră practică a talentului său.

Interviu cu Mădălin Gal, un tânăr jucător român de snooker

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
ACUM 15 ORE
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
ACUM 20 ORE