Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Masters 2021 | Întrecerea a fost mutată la Milton Keynes, din cauza Covid-19

Cezara Paraschiv

Actualizat 04/01/2021 la 14:45 GMT+2

În 2021, Masters-ului nu se va desfășura conform tradiției ultimilor opt ani la Alexandra Palace. Cel mai important turneu invitațional din calendarul snookerului a fost mutat din cazua politicii anti-Covid-19 la Milton Keynes, anunță reprezentanții World Snooker Tour.

Stuart Bingham poses for a photo with the Paul Hunter Trophy after victory in the Final of the Dafabet Masters between Stuart Bingham and Ali Carter at Alexandra Palace on January 19, 2020 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Snooker-ul rămâne pe loc la Milton Keynes și în 2021.
Deși inițial organizatorii au sperat să poată juca tradiționalul Masters la Alexandra Palace, devenită gazdă a turneului invitațional în 2012, criza sanitară provocată de coronavirus a determinat World Snooker ca, în absența fanilor, să mute și această competiție în Marshall Arena, care a găzduit practic toate turneele oficiale din snookerul profesionist în noul sezon.

Masters 2021: Cursa pentru trofeu, la Milton Keynes

Cei mai buni 16 jucători de snooker vor concura în această a doua etapă din "Tripla Coroană", în frunte cu Ronnie O'Sullivan (deținătorul recordului pentru cele mai multe trofee - 7), liderul mondial Judd Trump, Neil Robertson (câștigătorul primei etape a "Triplei Coroane" - Campionatul Regatului Unit), John Higgins și Mark Selby.
Jucătorii vor rămâne, astfel, în “bula” deja obișnuită, decizia fiind luată în conformitate cu restricțiile impuse în Londra.
"Este o dezamăgire pentru toți cei implicați faptul că nu putem merge <<acasă>> în Alexandra Palace, însă prioritatea noastră este, mereu, sănătatea și siguranța. De aici, decizia. Trebuie să ne asigurăm că turneul se dispută și oferă spectacol pentru multele milioane de fani din întreaga lume. Pe durata pandemiei am făcut tot ce s-a putut pentru a ține în viață circuitul, chiar dacă am avut de făcut și pași înapoi – cum este și decizia de a juca fără spectatori. Vara trecută am organizat o serie de evenimente într-un regim strict de izolare la Milton Keynes și a fost un succes. Am încredere că cei 16 jucători vor accepta situația și vor respecta regulile impuse. Până acum, nivelul de joc și spectacol din acest sezon a fost incredibil" a declarat Barry Hearn, șeful World Snooker Tour.
  • Săptămâna această programează primul turneu de snooker din 2021: Championship League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo