Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyren Wilson, în finală la Tour Championship! Englezul a fost aproape de un record istoric

Nicu Savin

Publicat 01/04/2023 la 17:33 GMT+3

Kyren Wilson este primul finalist de la Tour Championship, după ce l-a învins clar pe Ding Junhui, scor 10-5. "The Warrior" a jucat imperial și a reușit 6 break-uri de peste 100 de puncte, ratând "la mustață" egalarea recordului de 7 centuries al legendarului Stephen Hendry, într-un meci jucat după sistemul cel mai bun din 19 jocuri.

Kyren Wilson at the Tour Championship, Bonus Arena, Hull, March 31, 2023

Credit imagine: Eurosport

Kyren Wilson este într-o formă de zile mari înainte de campionatul mondial. Campion la Mastersul European în acest sezon, englezul s-a calificat în finala Tour Championship, după unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei, 10-5 în fața lui Ding Junhui.
"The Warrior" nu i-a dat nicio șansă chinezului și a făcut deliciul fanilor prin cele 6 break-uri de peste 100 de puncte. Din păcate pentru el, Wilson nu l-a reușit și pe al 7-lea, ceea ce ar fi însemnat egalarea recordului all-time într-un meci de maxim 19 jocuri, deținut de Stephen Hendry, care datează din finala UK Championship din 1994. Această performanță a mai fost reușită de Ding Junhui și Mark Selby, dar în semifinalele sau finala Campionatului Mondial, când formatul era cel mai bun din 33, repsetciv cel mai bun din 35 de frame-uri.
Wilson a avut două șanse uriașe de a face al 7-lea century, dar la ultimele două jocuri câștigate și-a oprit break-urile la 81, respectiv 87 de puncte.

Kyren Wilson va lupta la Tour Championship pentru al 6-lea trofeu al carierei, într-un turneu de puncte

Kyren Wilson este în fața celui mai mare succes al carierei sale. Englezul are în palmares 5 trofee câștigate la turneele de puncte (mai are 3 la turnee invitaționale), din 9 finale jucate. Finalistul Campionatului Mondial din 2020 s-a declarat încântat de forma arătată la Hull, dar în declarațiile sale de după meciul cu Ding s-a văzut un oarecare regret că nu a egalat recordul lui Hendry.
"Sunt încântat de felul în care am jucat, mai ales împotriva unui adversar de clasă precum Ding. Singurul meci pe care mi-l amintesc unde am jucat mai bine a fost un meci de calificare la Campionatul Mondial împotriva lui Anthony Hamilton, unde am reușit 6 break-uri de peste 100 de puncte la rând între noi.
Nu știam în seara asta de recordul de șapte break-uri. Mi-aș fi dorit să-l fi făcut și pe al 7-lea, pentru că la 8-3 am avut această șansă. Bănuiesc că Stephen Hendry va fi încântat că nu i-am egalat recordul. Am jucat grozav în ambele meciuri săptămâna aceasta și am reușit să câștig confortabil.A fost deja o săptămână specială. A fost o perioadă grea pentru familia noastră recent, așa că a fost grozav să am familia aici în această seară.", a spus Wilson, citat de WST.com.
Pentru trofeu și premiul de 150.000 de £, Kyren Wilson va juca împotriva lui Mark Selby sau Shaun Murphy, care joacă azi în a doua semifinală. Meciul are o miză dublă pentru Selby, care dacă va câștiga va deveni numărul 1 mondial, detronându-l pe Ronnie O'Sullivan.
Luni, 3 aprilie, vor începe calificările pentru Campionatul Mondial de la Sheffield. Tabloul a fost deja stabilit, iar numeroși jucători de cu nume vor încerca să obțină unul dintre cele 16 locuri pe tabloul principal. Competiția propriu-zisă de la Crucible va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport în perioada 15 aprilie - 1 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo