Snookerul a revenit, în direct pe Eurosport, cu un turneu în care marile surprize s-au ținut lanț. Englezul campion mondial în 2019 a fost eliminat miercuri, însă prestația sa mai slabă nu a avut nicio legătură cu lipsa spectatorilor. Dimpotrivă, Trump a spus că jucătorii nu simt o diferență reală.
"Nu e o diferență majoră pentru jucători fără spectatori, cred că această măsură se poate aplica la orice turneu. Nici pe telespectatori nu cred că îi deranjează, snookerul arată bine la TV și astfel", a spus Trump, citat de Sky Sports.
Reporterul a încercat să îi atragă atenția englezului că lucrurile pot deveni puțin ciudate în momentul în care un jucător reușește un break de peste 100 de puncte sau trimite în buzunar o bilă foarte grea. În astfel de momente, publicul aplaudă, iar în contextul lipsei spectatorilor situația e relativ nefirească.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
"The Ace" a mărturisit că nu a sesizat acest lucru, explicând că un jucător intră "în zonă" în momentul în care e la masa de snooker și nu se concentrează doar pe jocul său, ignorând orice factor extern.
"Nu îți dai seama de astfel de lucruri, pentru că ești concentrat la meci. Vă spun sincer, în momentul în care încep să construiesc breakuri, nimic nu mai contează pentru mine, nu mă gândesc la fani, nu îmi dau seama de prezența lor în tribune", a punctat englezul.
În martie, Trump a devenit primul jucător din istorie care să cucerească 6 trofee pe puncte într-un sezon, după ce a cucerit Openul Gibraltarului. El se impusese anterior la International Championship, World Open, Openul Irlandei de Nord, German Masters și Player Championship. 4 jucători de snooker au reușit, de-a lungul timpului, să câștige 5 turnee într-un sezon: Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui și Mark Selby.

Judd Trump abia așteaptă Campionatul Mondial de snooker

Marele obiectiv pentru finalul sezonului e apărarea titlului mondial. Competiția va fi în direct pe Eurosport, începând de la finalul lui iulie, iar numărul unu mondial abia așteaptă să revină la "Crucible".
Lui Trump i-a lipsit atât de mult snookerul și e atât de dornic să evolueze la Mondial încât a dezvăluit că ar juca având aceeași plăcere, independent de locație.
"Mi-ar plăcea să îmi apăr titlul mondial și într-o parcare. Nu îmi pasă unde se ține turneul, atâta vreme cât se ține", a concluzionat Trump.
După parcursul fantastic din acest sezon, Trump este marele favorit la Crucible, având o cotă de 3,5. Conform bookmakerilor, doar Ronnie O'Sullivan și Neil Robertson ar putea să îi pună probleme în drumul spre al doilea titlul mondial, restul jucătorilor având toți cote mai mari de 10.
Campionatul Mondial de snooker se va desfășura între 31 iulie și 16 august și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57