“Fulgerul” Robertson a lovit în forță în sferturile Campionatului Regatului Unit, australianul evoluând impecabil în confruntarea titanilor, obținând a treia victorie consecutivă în sezon în fața triplului campion mondial Mark Selby.
La rândul său campion mondial, în 2010, Neil Robertson a demarat excelent în partidă, cu break-uri câștigătoare de 75 și 122 de puncte. Mark Selby a reușit să trimită prima bilă în buzunar abia în jocul cu numărul trei, după ce Robertson a clipit pentru o fracțiune de secundă, ratând bila neagră care i-ar fi asigurat matematic desprinderea la 3-0, după un break de 63 de puncte. Însă Selby nu a reușit să profite, iar Robertson a revenit la masă și a închis în favoarea sa frame-ul.
Abia mai apoi s-a văzut tresărirea de orgoliu a "Bufonului". Mark Selby a reușit să câștige următoarele două jocuri, având chiar o șansă de a duce scorul la 3-3, însă Robertson a înnăbușit la timp revenirea englezului, riscând totul pe o lovitură de distanță, pe care a exectutat-o impecabil. De acolo, australianul a punctat decisiv cu break-uri de 56 și 91 de puncte, păstrând ce avea mai bun pentru ultimul joc al meciului, când a realizat un spectaculos break de 130 de puncte. Acesta a fost break-ul de peste 100 de puncte cu numărul 750 al carierei lui Neil Robertson, anunță World Snooker, australianul devenind al cincilea jucător din istorie care atinge această bornă impresionantă, după Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Stephen Hendry și Judd Trump.
Campionatul Mondial
Judd Trump, surprins de victoria lui Lisowski împotriva lui Robertson: "Nu credeam că o poate face"
26/04/2022 LA 14:24
Neil Robertson s-a calificat astfel pentru a patra oară în carieră în semifinalele Campionatului Regatului Unit, având până acum două trofee (2013 și 2015).
În celălalt sfert de finală programat în prima sesiune a zilei de vineri, chinezul Zhou Yuelong a trecut cu 6-4 de Jack Lisowski.
Ultimele două sferturi de finală de la UK Championship sunt Judd Trump - Kyren Wilson și Lu Ning - Joe Perry.
Campionatul Mondial
Șoc la Crucible! Campionul din 2021, Mark Selby a fost eliminat încă din turul 2 de către Yan
24/04/2022 LA 04:41
Campionatul Mondial
John Higgins, debut ezitant la Crucible! Scoțianul a pierdut prima sesiune cu Thepchaiya Un-Nooh
19/04/2022 LA 17:25