La o ediție a Campionatului Regatului Unit cu multe surprize, Neil Robertson și Mark Selby au stabilit un duel de foc în sferturi. Aflați pe locurile 3 și, respectiv 5 în clasamentul mondial, cei doi foști deținători ai titlului mondial au completat, miercuri, primul duel de pe tabloul final de opt, având deja alte două meciuri directe disputate în sistem cel mai bun din 11 jocuri în acest sezon, la English Open și turneul Champion of Champions. Australianul s-a impus de fiecare dată cu 6-5, însă "Bufonul" are la rândul său o ancoră mentală, după ce a câștigat cu 13-7 duelul din sferturile Campionatului Mondial, în august.
Neil Robertson a fost primul care și-a câștigat biletul pentru sferturi, 6-4 în fața lui Anthony McGill. Scoțianul a condus cu 4-2, după ce reușise și două break-uri mari, de 100 și 127 de puncte, însă australianul a dat semnalul revenirii în jocul cu numărul șapte, printr-un break de 132 de puncte - unicul său "century" al zilei, câștigând mai departe toate jocurile disputate.
De partea cealaltă, Mark Selby a reușit trei break-uri de peste 100 de puncte în victoria cu 6-3 în fața conaționalului Barry Hawkins, reușind totodată și ceea ce Jimmy White a numit, în studioul Eurosport, "lovitura turneului" - o ieșire extrem de dificilă în jocul al treilea de la bila albastră, englezul reușind să dezvolte perfect ultimele două bile roșii de pe masă.
Campionatul Mondial
Judd Trump, surprins de victoria lui Lisowski împotriva lui Robertson: "Nu credeam că o poate face"
26/04/2022 LA 14:24
Am avut dueluri excelente cu Neil și abia aștept meciul de vineri. Nu contează că am pierdut ultimele două partide. Anul acesta, când am jucat la Campionatul Mondial, jocul de siguranță mi-a mers excelent, ceea ce este extrem de important, pentru că Neil are lovituri de distanță foarte bune. | Mark Selby

Rezultatele de miercuri, din optimile Campionatului Regatului Unit:

Campionatul Mondial
Șoc la Crucible! Campionul din 2021, Mark Selby a fost eliminat încă din turul 2 de către Yan
24/04/2022 LA 04:41
Campionatul Mondial
John Higgins, debut ezitant la Crucible! Scoțianul a pierdut prima sesiune cu Thepchaiya Un-Nooh
19/04/2022 LA 17:25