Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan l-a contrazis pe Shaun Murphy, privind prezența amatorilor în circuit: "Să-și caute al jobb"

Nicu Savin

Publicat 27/11/2021 la 10:32 GMT+2

Ronnie O'Sullivan a avut o replică dură pentru Shaun Murphy, după ce acesta a declarat că amatorii nu ar trebui să joace în turneele din circuitul profesionist. "Racheta" l-a sfătuit pe finalistul de la precedentul Campionat Mondial să își caute alt loc de muncă pentru a scăpa de presiunea din snookerul profesionist.

Ronnie O'Sullivan and Shaun Murphy were going head to head for the UK title

Credit imagine: PA Sport

Shaun Murphy a stârnit un val de reacții după ce a fost eliminat surprinzător de un amatorul Si Jiahui în primul tur de la UK Championship. "Magicianul" a declarat după meci că a pierdut contra unui jucător care nu ar avea ce să caute la astfel de turnee, considerând că amatorilor le-ar trebui interzis să participe în circuitul profesionist.
Nume importante din snookerul mondial au fost de acord cu opinia lui Murphy, dar nu și Ronnie O'Sullivan, care a menționat că cei care nu acceptă situația ar trebui să își caute un alt loc de muncă și să privească snookerul ca pe o modalitate de distracție, așa cum o face el însuși.
"Sincer, sper să devină și mai rău pentru ei. Mai bine încep să-și caute un loc de muncă dacă nu le place ceea ce fac. Fiecare poate să schimbe ceea ce face. Asta îi transmit și lui Shaun. Du-te și caută-ți o slujbă, fă altceva, joacă snooker pentru a te distra pentru că vei avea multe de câștigat din asta.
Acum cinci sau șase ani am făcut un efort în acest sens și am decis să joc snooker doar ca un hobby. Evindet, când snookerul înseamnă totul pentru tine, te doare când pierzi astfel de meciuri. Mie nu-mi pasă. Voi juca cu amatori, cu femei, cu arbitri, cu oricine, nu-mi pasă. Mă simt ca un amator când joc, trebuie să intri în acea mentalitate pentru că e mai bine așa.
Îmi amintesc că eram un amator și am jucat cu un profesionist, Willie Thorne. Aveam 14 ani și a fost jenant pentru el să piardă în fața mea, așa că știu cum e să fii un favorit și să pierzi, dar asta este.", a spus O'Sullivan pentru
Citește și:

Ronnie O'Sullivan: "Nu mă mai văd un jucător profesionist de snooker"

Vorbind despre viitorul său în snooker, sextuplul campion mondial și-a propus să mai joace câțiva ani la cel mai înalt nivel, dar fără a fi prezent la toate turneele din calendar, principalul său obiectiv fiind participarea la încă 3 ediții de Campionat Mondial.
"M-am oprit cu mult timp în urmă din a fi doar un jucător de snooker. În primul rând, mă văd un expert la televiziune. Apoi am propriile mele afaceri. Fac o mulțime de lucruri într-un rol de ambasador pentru anumite companii. Văd asta ca principala mea muncă acum.
Nu mă mai văd un jucător de snooker. Este contraproductiv din multe puncte de vedere. Din punct de vedere financiar și pe termen lung, nu are sens. Dar încă vreau snookerul în viața mea, fie și doar în scopuri distractive.Atâta timp cât există turnee de snooker și mese de snooker, pot să tratez totul ca pe o vacanță.Nu există un mod mai bun de a mă distra decât jucând snooker. Pot să stau în hoteluri frumoase, să joc snooker și, dacă nu merge prea bine, merg în studioul Eurosport, mă uit la snooker și petrec timp cu Jimmy White.
Dacă ar fi să aleg între a fi un jucător profesionist, a fi expert la o televiziune sau a juca meciuri demonstrative, snookerul profesionist ar fi primul lucru la care aș renunța. Mi-am propus să joc la încă 3 Campionate Mondiale, ăsta este obiectivul meu. Voi juca probabil mai puțin decât mi-aș dori, dar acesta este un truc psihologic care acționează asupra mea în mai multe feluri.", a declarat O'Sullivan, citat de eurosport.co.uk.
Ronnie O'Sullivan va intra astăzi din nou în scenă la UK Championship, urmând a-l întâlni în turul secund pe conaționalul Robbie Williams. Partida va avea loc în sesiunea de după masă și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player cu începere de la ora 15:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo