Shaun Murphy a părăsit prematur UK Championship, fiind învins în chiar primul tur de chinezul Si Jiahui. Când un jucător de top precum Murphy pierde în prima rundă a unui turneu este ocirum o mare surpriză, dar când o face în fața unui jucător amator cum este Jiahui, uimirea este cu atât mai mare.
Mai mult, înfrângerea lui Murphy a venit într-un turneu dinte cele mai importante, în care formatul nu este unul scurt la început, situații în care s-au mai văzut rezultate surprinzătoare. Jiahui chiar a fost aproape să-l surclaseze pe finalistul de la Crucible din sezonul trecut. Chinezul a condus cu 5-1 și putea încheia meciul în frame-ul 7, dar Murphy a avut o revenire de senzație și a împins partida în decisiv. Jiahui a dat dovadă însă de un moral de fier și s-a impus cu 6-5, producând cea mai mare supriză a sezonului.
Vestea eliminării lui Murphy a făcut înconjurulu lumii snookerului, iar fanii au așteptat cu nerăbdare să vadă ce are de spus "Magicianul" despre contraperformanța sa. Evident, Murphy a fost foarte nervos, dar nu doar pentru că a pierdut, ci și pentru că jucătorilor amatori li se permite să ia parte la turneele fin calendarul profesionist. În opinia sa, acest lucru ar trebui interzis de conducătorii snookerului.
UK Championship
Un jucător de top, atac fără precedent la Ronnie O'Sullivan: "A crescut într-o bogăție incredibilă"
17/11/2022 LA 13:08
"Mă simt foarte afectat de faptul că am pierdut în fața cuiva care nici nu ar trebui să fie în clădire.Nu știu de ce noi, ca sport, le permitem amatorilor să concureze în turnee profesionale. Acesta este mijlocul nostru de existență. Acesta este viața noastră. Suntem persoane fizice care desfășoară activități independente și nu sportivi contractați. Nu jucăm pentru o echipă.
Este greșit, în opinia mea, să înfrunt pe cineva care nu joacă cu aceleași presiuni și preocupări cu mine. El a jucat ca un om fără nicio grijă pe lume și asta nu este corect. Repet, nu este corect. Nu mă strict la adversarul de azi. A meritat victoria, dar amatorii nu ar trebui să aibă voie în turneele profesionale.
Noi, profesioniștii, din asta trăim. Așa punem mâncare pe masă. Ața câștigăm bani. De când am devenit profesionist, la 15 ani, mi-am câștigat dreptul de a mă numi jucător profesionist de snooker. El nu a făcut asta. El nu ar trebui să fie în turneu.", a tunat Murphy, citat de bbc.com.
Citește și:

Shaun Murphy, susținut de Neil Robertson

Murphy a primit imediat o replică tăioasă din partea World Snooker Tour, care a insistat că prezența unor jucători precum Jiahui la astfel de turnee se datorează rezultatelor obținute.
"Respectăm opiniile lui Shaun, dar în acest caz nu suntemde acord cu comentariile lui. Mulți jucători amatori de elită precum Si Jiahui se antrenează și concurează cu normă întreagă în speranța de a câștiga un loc garantat în circuit, prin urmare concurează sub o presiune semnificativă, fără garanții.Oferirea de oportunități pentru cei mai buni jucători amatori este importantă pentru creșterea noastră ca sport și este ceva de care Shaun a beneficiat la începutul carierei.", a fost comincatul emis de forul care conduce snookerul mondial.
Totuși, declarațiile lui Shaun Murphy au primit susținere din partea unui alt jucător de top, Neil Robertson, care este în asentiment cu englezul din acest punct de vedere: "Înțeleg perfect ce vrea să spună Shaun. Amatorii se află sub o presiune complet diferită. De fapt, pentru ei nu există nicio presiune, pentru că nu concurează pentru punctele de clasament. Sunt complet de acord cu ceea ce spune Shaun, pentru că este foarte periculos pentru snooker ceea ce se întâmplă."
UK Championship continuă astăzi cu alte meciuri din primul tur, iar toată acțiunea de la York poate fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Snooker
Ronnie O'Sullivan a anunțat că snookerul are "un Djokovic, un Federer și un Nadal"
28/02/2022 LA 15:50
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59