Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Optimile UK Championship încep azi! Doar 4 din primii 10 jucători al lumii mai sunt în competiție

Nicu Savin

Publicat 16/11/2022 la 13:18 GMT+2

UK Championship a fost un turneu plin de surprize până acum. Șase dintre primii 10 jucători din clasamentul mondial au fost eliminați în primul tur, astfel că în faza optimilor au ajuns mulți jucători care au trecut prin cele 4 tururi de calificare. Astfel, Ronnie O'Sullivan, Judd Trump, Mark Allen sau Kyren Wilson au rămas marii favoriți la cucerirea trofeului.

Ronnie O'Sullivan and Judd Trump

Credit imagine: Getty Images

UK Championship a aliniat la start cei mai în vogă jucători din lume. Organizatorii au schimbat formatul calificărilor în acest an, astfel că primii 16 jucători din lume au avut garantată prezența pe tabloul principal. Competiția nu i-a prins în cea mai bună formă pe majoritatea dintre ei, surprizele ținându-se lanț din prima și până în ultima zi în care au avut loc meciuri din prima rundă.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Competiția a început cu o surpriză imensă, Zhao Xintong (locul 8 mondial), campionul en-titre, fiind învins clar de Sam Craigie, scor 6-2. A doua zi au părăsit concursul alți 3 favoriți, toți fiind învinși de jucători veniți din calificări: Neil Robertson (locul 2 mondial - 2-6 cu Joe Perry), Barry Hawkins (locul 10 mondial - 3-6 cu Ding Junhui) și John Higgins (locul 5 mondial - 4-6 cu Tom Ford).
Rezultatele neașteptate au continuat la York în a 3-a zi de concurs, Yan Bingtao (locul 15 mondial) fiind învins cu 6-5 de conaționalul Yuelong Zhou, iar Mark Williams (locul 6 mondial) pierzând cu 6-3 în fața bunului său prieten Jamie Clarcke. În fine, primul tur s-a terminat cu o altă mare surpriză, Mark Selby (locul 4 mondial) fiind eliminat de iranianul Houssein Vafaei (6-4).

UK Championship, un turneu al surprizelor

Dintre jucătorii din top 10 mondial au mai rămas în competiție doar Ronnie O'Sullivan (locul 1 mondial), Judd Trump (locul 3 mondial), Mark Allen (locul 9 mondial) sau Kyren Wilson (locul 7 mondial), dar cel puțin unul dintre ei va părăsi azi concursul, deoarece ultimii doi se vor afla față în față în optimi.
Luca Brecel (11), Jack Lisowski (12), Shaun Murphy (13), Stuart Bingham (14) sau Ryan Day (16) sunt ceilalți jucători din top 16 care sunt încă în cursa pentru cucerirea trofeului.
Optimile de finală vor avea loc astăzi și mâine, urmând ca vineri să se dispute sferturile de finală, sâmbătă semifinalele, iar duminică marea finală. Până în ultimul act se va juca după sistemul cel mai bun din 11 frame-uri, pentru ca învingătorul să se decidă într-un meci cu sistemul cel mai bun din 19 frame-uri.
Fondul de premii din acest an este unul record: 1,205 milioane de £. Campionul va pleca acasă cu 250.000 de £, iar finalistul va încasa 100.000 de £.
UK Championship este la a 46-a ediție. Ronnie O'Sullivan are cele mai multe succese (7), fiind urmat în această ierarhie de Steve Davis (6) și Stephen Hendry (5).
Programul optimilor de finală
Miercuri, ora 15:00
  • Ronnie O'Sullivan - Yuelong Zhou
  • Luca Brecel - Tom Ford
Miercuri, ora 21:00
  • Mark Allen - Kyren Wilson
  • Sam Craigie - Ryan Day
Joi, ora 15:00
  • Jamie Clarcke - DIng Junjui
  • Shaun Murphy - Judd Trump
Joi, ora 21:00
  • Joe Perry - Stuart Bingham
  • Jack Lisowski - Hossein Vafaei
UK Championship are loc în perioada 12-20 noiembrie, iar toate meciurile competiției de la York sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo